Magazin > Film & Glasba & TV
83 ogledov

Hajde da ludujemo!*

Hrvaška pevka Tajči bo v areni Stožice nastopila 28. oktobra. Gost bo med drugim Žurnal24 main
Tajči. Pevka se po 20 letih vrača s turnejo Ludujemo s dušom. Prihaja tudi v Stožice.

“Glede gostov imam nekaj želj, sicer pa trenutno sodelujem z Yamaha Entertainment Group, ki je producirala in financirala tudi novi videospot Dvije zvjezdice, in načrtujemo, da bodo delali produkcijo koncerta. Njihovo mnenje bo seveda vplivalo na izbor gostov, ampak trenutno lahko omenim svojega dragega prijatelja Davorja Božiča, s katerim sem začela pri 16, 17 letih – skupaj sva pela v duetu,” je o gostih na svojem koncertu Ludujemo s dušom, ki bo 28. oktobra v stožiški areni, za Žurnal24 povedala hrvaška pevka Tajči.

“Ničesar ne smemo čakati”

Duhovna glasba mi veliko pomeni. A kot oranžna obleka in Hajde da ludujemo nimata prostora v cerkvi, tudi Ave Marije ne bom pela v arenah.
Tajči

Glasbenica, ki trenutno živi v Cincinnatiju, se je za turnejo po nekdanji Jugoslaviji odločila po približno 20 letih. “Maja lani sem imela mamogram. Naredili so biopsijo in za zdaj je vse v redu. Ko sem čakala na rezultate, sem ugotovila, da na nič, kar bi obžalovali, da nismo ustvarili, ne smemo čakati, saj se nikoli ne ve, kaj bo jutri,” je razložila. Tajči se je tako odločila, da bo oktobra izvedla pet koncertov; poleg Ljubljane v Zagrebu, Beogradu, Splitu in Sarajevu. “To je edinstvena turneja, ki se ne bo več ponovila. Morda bom imela kakšne druge koncerte, a ta čustveni naboj in vnovično srečanje se lahko zgodita le enkrat,” je prepričana pevka. V Stožicah bo poleg starih hitov predstavila tudi nove pesmi, ki bodo izšle na albumu.

Ave Marija ni za arene
O razlogih, zakaj s singlom Dvije zvjezdice napoveduje turnejo, je Tajči dejala: “To je moja najljubša pesem, ki sem jo v teh 20 letih, kadar mi je bilo težko, pela ob klavirju in tudi na nekaterih koncertih duhovne glasbe. Zadnja dva verza pravita 'z drugo si ti, a s teboj sem jaz', in to je zame tudi simbolično za mojo publiko.” Tajči v koncertni repertoar tokrat ne bo vključila duhovnih pesmi. “Kot oranžna obleka in Hajde da ludujemo nimata prostora v cerkvi, tako tudi Ave Marije ne bom pela v arenah,” pravi.

* Pa dajmo, norimo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.