Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

"Hala Tivoli je svoje dala"

Slovenci že kupujemo vstopnice tudi za koncert Joeja Cockerja, čeprav zunaj še n Žurnal24 main
Uspeh koncertov v Stožicah. Cohen že skoraj razprodan, dobro se prodaja tudi Cocker.

Nad prodajo vstopnic za koncert Leonarda Cohena v dvorani Stožice sem pozitivno presenečen. Dobro se prodajajo tudi vstopnice za koncert Joeja Cockerja, čeprav zunaj ni še niti enega plakata,” nam je povedal organizator koncertov Mladen Patajac.

Križanke zaradi Stožic niso ogrožene
O konkretnih številkah ni želel govoriti. Koliko vstopnic je v prodaji v dvorani Stožice, je odvisno od velikosti produkcije – po naših informacijah lahko vanjo spravijo od sedem pa tudi do 14 tisoč ljudi. Po naših neuradnih podatkih naj bi bilo za koncert Leonarda Cohena 12. oktobra (kljub visokim cenam) prodanih že okoli pet tisoč vstopnic. Dobro se prodajajo tudi vstopnice za koncert Joséja Carrerasa, ki bo prav tako nastopil v Stožicah, in sicer 7. oktobra. Organizator AMC Studio nam je povedal, da so prodali že okoli 40 odstotkov vstopnic. "Tovrstno zanimanje je dobra popotnica za vse prihajajoče koncerte – tako za izvajalce kot za slovenski trg. Stožice so za koncerte veliko primernejše kot Hala Tivoli, saj ponujajo dobro akustiko, udobje (udobne sedeže, op. a.) in drugo. Hala Tivoli je svoje dala – zaradi svoje slabe akustike namreč za koncerte sploh ni primerna, in to ljudje vedo, zato so bili nekateri koncerti tudi slabše obiskani. Križanke so povsem druga zgodba, saj spadajo v drug spekter – za koncerte do 3.500 ljudi. Zaradi Stožic bo tako na slabšem predvsem Hala Tivoli,” je prepričan Patajac.

Boy George vseeno v Hali Tivoli
Zanimivo je, da pa so za koncert Boya Georgea 23. septembra v Ljubljani izbrali prav “neprimerno” Halo Tivoli. Sprva se je sicer govorilo, da bo nastopil na Gospodarskem razstavišču, ki med poznavalci velja za najslabše večje koncertno prizorišče v prestolnici (vsaj kar se tiče akustike).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.