Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Hazardiranje v Tivoliju

Hazardi bodo 10. aprila nastopili v Tivoliju, na odru pa bodo gostili tudi zased Žurnal24 main
Bobnar in ustanovitelj skupine Hazard, Miro Čekeliš, je z nami spregovoril o koncertu in 30-letni zgodovini skupine.

Kdo je kriv za odločitev, da znova nastopite na odru?

Glavni krivci so naši prijatelji in prijatelji naše glasbe. Čeprav je bilo že nekaj poskusov združitve, so šele zdaj izpolnjeni vsi pogoji za realizacijo naše zamisli koncerta, ki po konceptu bolj spada pod glasbeno predstavo, v kateri predstavljamo našo glasbeno in življenjsko pot. Glavni vzrok združitve pa je vrnitev Danija. Celotna skupina pravi, da ne morejo igrati, če ne vidijo nasmeška Danija (Gančeva, klaviaturist in basist skupine, op. a.) za klaviaturami.

 

Boste ob tem izdali tudi nov glasbeni material?

Naj poudarimo, da se naš koncert v živo snema tako v avdio- kot videoobliki in bo izšel na DVD in CD, prav tako pa bo o skupini Hazard posnet dokumentarni film, kjer bodo predstavljeni vzponi in padci, zakulisje priprav na koncert in vse skrivnosti, ki jih ni malo, ter drobci naših življenj, ki so vsakomur od nas napisali cel roman.

 

Kateri so najbizarnejši spomini na vašo glasbeno kariero v 80. letih?

Zagotovo to, da je Dani živel tako rekoč dvojno življenje, saj je z jugoslovanskim potnim listom, ki mu ga je posojal sosed, brez težav prestopal državne meje, čeprav ga je bilo včasih nepopisno strah, da ga bodo aretirali ali vrnili v Bolgarijo. Še bizarneje pa je to, da tega dela Danijeve zgodbe takratna milica in Udba nista nikoli odkrili.

 

Za konec vaše kariere je bila tako rekoč kriva politika, saj so Danija izgnali iz takratne Jugoslavije. Menite, da se danes vmešavanje politike v glasbo ne dogaja več?

Današnja Slovenija je Danija rehabilitirala in s tem ovrgla vse dvome o njegovem domnevnem vohunjenju za Bolgarijo. Dani je zaradi tega presrečen, prav tako pa tudi Hazard, saj smo težko čakali njegovo vrnitev. Mislim, da gre Slovenija v tem pogledu v pravo smer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.