Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

HBO širi svoj imperij s Scorsesejem

Glavni strošek serije niso le igralci, temveč tudi scenografija in kostumografij Žurnal24 main
Boardwalk Empire. Pilot serije, ki ga je režiral Scorsese, je bil najbolj gledana TV premiera zadnjih šestih let.

V Ameriki so v nedeljo začeli predvajati težko pričakovano serijo TV mreže HBO Boardwalk Empire, pilotni del, v katerem se je v glavni vlogi predstavil Steve Buscemi, pa je posnel z oskarjem nagrajeni režiser Martin Scorsese, ki je tudi izvršni producent serije.

V prvi sezoni serije, ki ga je Scorsese začel s prvo nočjo prohibicije v 20-ih letih 20. stoletja, se bo, kot napoveduje HBO, odvilo devet mesecev življenja v Atlantic Cityju, v ospredju pa bo kronika kralja mesta, gangsterja in politika Nuckyja Thompsona, ki ga upodablja Buscemi.

20 milijonov za pilot
Gangsterski ep, ki ga že opisujejo kot naslednika Sopranovih, je s prvim delom in njegovimi ponovitvami pred TV zaslone privabil kar 7,1 milijona gledalcev in tako postal najbolj gledana televizijska premiera v zadnjih šestih letih.

Rekordov pa serija ne podira le v gledanosti, ampak tudi v zneskih, ki jih HBO vlaga vanjo. Poleg nekaj milijonov dolarjev vredne marketinške kampanje je impresiven predvsem proračun 70-minutnega pilota. Ta je namreč znašal neverjetnih 20 milijonov dolarjev, vsak naslednji del od skupno 11 pa naj bi stal dodatnih pet milijonov, pri čemer je treba vedeti, da je HBO le nekaj dni po predvajanju prvega dela že potrdil snemanje druge sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.