Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Hekerji nad Jacksonovo glasbo

Michael Jackson 1997 Žurnal24 main
Hekerji so izvedli svoj največji napad na glasbeno založbo Sony in ukradli več kot 50 tisoč glasbenih datotek, med drugim tudi neobjavljene pesmi in duete pokojnega kralja popa.

Iz ene vodilnih glasbenih založb na svetu Sony so potrdili, da so bili kar dvakrat v enem letu tarča hekerjev. Prvi finančni udarec jih je zadel aprila lani, ko so jim hekerji naredili škode v vrednosti 125 milijonov evrov. Le nekaj tednov kasneje je sledil še en hekerski napad, ki pa so ga razkrili šele zdaj. Hekerji so jim drugič nezakonito prenesli več kot 50 tisoč glasbenih datotek v skupni vrednosti okoli 190 milijonov evrov. "Ukradli so ene najdragocenejših posnetkov vseh časov," so povedali. Med drugim so odtujili tudi še nikoli objavljene duete Michaela Jacksona z nekaterimi drugimi znanimi glasbeniki, kot sta nekdanji pevec Queenov Freddie Mercury in Will.i.am iz Black Eyed Peas.

Podjetje Sony je po smrti kralja popa leta 2010 namreč plačalo skoraj 150 milijonov evrov za sedemletne pravice do njegovih posnetkov ter objavo desetih njegovih novih albumov.

Prejšnji teden sta se zaradi omenjenega primera na sodišču znašla dva neznana moška, vendar so ju po plačilu varščine izpustili na prostost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.