Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Hip hop: prihaja legenda RUN DMC

Ogled nastopa DMC-ja je obvezen za vse privržence hip hop kulture. (Foto: Promo) Žurnal24 main
Darryl McDaniels - D. M. C. iz zasedbe RUN DMC bo januarja nastopil v Ljubljani. Nastop hip hop staroste bo odlična uvertura v glasbeno leto 2010.

Darryl Matthews McDaniels - DMC bo Slovenijo obiskal prvič in ob tej priložnosti nastopil v Cvetličarni. 15.januarja in nam postregel s hiti zasedbe RUN DMC.

Mnogim sem vam je ob prebranem utrnila glasbena misel: "It's like that and that's the way it is", ali pa ste se spomnili na Adidasove superge, ki so ob remiksu pesmi iz leta 1984 It's like that doživele ponovni uspeh.

A trio RUN DMC so bili zaslužni za veliko več. Med drugim so bili prvi rap izvajalci z  zlatoz naklado plošče Run-D.M.C. So prvi raperji, ki so jih predvajali na glasbeni televiziji MTV in so hkrati prva rap zasedba, ki se je pojavila na naslovnici znane revije Rolling Stone.

Leta 2002 pa je njihovo delovanje zaznamoval tragični dogodek. Didžeja, klaviaturista, basista in bobnarja Jam Master Jay so ustrelili v snemalnem studiu v Queensu na Jamajki. 

Letos so skupino RUN DMC tudi uradno sprejeli v Rock’n’Roll Hall of Fame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.