Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Hiša otrok na obisku s čarovnico

Med drugim si boste ogledali predstavo Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna. Žurnal24 main
Ustvarjalno popoldne preživite v KUD France Prešeren v Ljubljani, kjer si lahko ob 16.30 ogledate zaključne produkcije mladih lutkarjev iz Hiše otrok in umetnosti.

Predstavile se bodo tri skupine Otroška lutkovna skupina Hišne miške s predstavo , ki je nastala po slikanici J. Donaldson: Bi se gnetli na tej metli, Mladinska lutkovna skupina Hišni molji z Odvratnimi rimami avtorja R. Dahla. Pridružili se vam bodo tudi mladi gledališčniki iz Bilčovsa na avstrijskem Koroškem s predstavo Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna, ki so ustvarjali pod mentorskim in režiserskim vodstvom Irene Rajh Kunaver.

V Hiši otrok in umetnosti poteka več različnih programov lutkovnih delavnic na različnih starostnih stopnja, od predšolske, otroške, do mladinske skupine. Vsi pa imajo možnost, da predstavijo svoje delo drugim na zaključnih produkcijah konec leta. Otroci se spoznavajo z različnimi lutkovnimi tehnikami in lutkovnimi tehnologijami, sami izdelujejo lutke iz različnih materialov in spoznavajo osnove animacije posameznih lutkovnih tehnik. Skupina sama oblikuje tekstovno predlogo na osnovi znane pravljice, pesmice ali lastne kratke zgodbe, izberejo primerno lutkovno tehniko in pripravijo krajšo lutkovno predstavo, ki jo imajo na našem malem odru tudi priložnost predstaviti.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.