Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Hitro in drzno do vrha

Hitri in drzni 5 Promo
Po 16 milijonih izmenjav Avatarja v lanskem letu pol manj kopij letošnjega hita Hitri in drzni 5.

Peto nadaljevanje iz franšize Hitri in drzni ni niti najboljši niti najslabši film leta, a mu je vseeno uspelo priti na prvo mesto ene od lestvic. Film, v katerem akcijski zvezdnik Vin Diesel v tekmi s časom ter organi pregona in kriminalnim podzemljem vedno znova preizkuša svoje in avtomobilske zmogljivosti, se je na vrh uvrstil kot najbolj spiratiziran film leta, kar pomeni, da je bil največkrat nezakonito prenesen s spleta.

Manj izmenjav kot lani
Po podatkih TorrentFreaka si je film, za katerega naj bi studio Universal že pripravljal šesto in sedmo nadaljevanje, prek BitTorrenta preneslo 9,3 milijona uporabnikov spleta, kar pa je skoraj pol manj od lanskega “zmagovalca”.

Avatar, ki je bil na piratskih spletnih straneh najbolj priljubljen v letu 2010, je lani namreč dosegel kar 16 milijonov izmenjav. Število izmenjav piratskih kopij je bilo letos tudi na splošno manjše, čeprav število uporabnikov piratskih spletnih strani ni upadlo.

Med prvimi veliki in mali
Poleg Hitrih in drznih so se na letošnjo lestvico uvrstili tako visokoproračunski hiti kot filmi, ki studiem niso prinesli bistvenega zaslužka. Drugo mesto je pripadlo komediji Prekrokana noč 2 in tretje stripovskemu junaku Thoru, med prvo deseterico pa so se uvrstili še Izvirna koda, Jaz sem četrti, Prikriti udarec – Beg pred resničnostjo, 127 ur, Rango, Kraljev govor ter Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.