Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Hoffman v vlogi Hubbarda

Mojster Promo
Na beneškem filmskem festivalu se med drugim predstavlja tudi film Mojster, ki je v mestu na vodi sprožil razprave o začetniku scientologije.

"Biti scientolog ne pomeni pripadati verski skupnosti. Biti scientolog pomeni uporabljati to, kar je napisal L. Ron Hubbard, in to vnesti v svoje življenje," je v intervjuju za Zurnal24.si pred kratkim povedal predsednik Društva Dianetični center Ljubljana, scientolog Jože Levin, in dodal, da je cilj scientologije svet brez norosti, zločina, nasilja, vojn in drog, kjer bodo imeli pošteni ljudje pravice.

P. T. Anderson o Hubbardu

Kaj vse je scientologija in kdo je pravzaprav njen ustanovitelj, danes že pokojni Hubbard, se v svojem zadnjem filmu Mojster (The Master), ki ga predstavlja na beneškem filmskem festivalu, sprašuje tudi z oskarjem nagrajeni režiser Paul Thomas Anderson. "Ne vem veliko o scientologiji danes, vem pa veliko o začetkih tega gibanja," je na tiskovni konferenci v Benetkah povedal Paul Thomas Anderson, ki je vlogo Hubbarda zaupal oskarjevcu Phillipu Seymourju Hoffmanu, film pa pokazal tudi Tomu Cruisu, s katerim je leta 1999 sodeloval pri drami Magnolija. Igralec, ki je tudi eden od najprepoznavnejših obrazov scientologije, naj bi bil po ogledu filma, kot je dejal Anderson, še vedno njegov prijatelj, je pa režiser pomenljivo pripomnil, da preostalo ostaja med njima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.