Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Hollywoodski lov za bin Ladnom

Zero Dark Thirty Youtube
Znana ameriška režiserka Kathryn Bigelow je posnela kontroverzni film o lovu na Osamo bin Ladna.

Film Zero Dark Thirty je nastal po scenariju novinarja Marka Boala, vsebina pa govori o lovu na Osamo bin Ladna, ki se je zaključil maja lani z ubojem nekdanjega vodje teroristične mreže Al Kaida. Politična srhljivka, v kateri so glavne vloge prevzeli Joel Edgerton, Jessica Chastain, Mark Strong in Kyle Chandler, je sicer že lani povzročila določene polemike med konservativnimi kritiki, saj se je razvedelo, da so ameriške oblasti režiserki za potrebe filma omogočile dostop do tajnih dokumentov. Opozicija je tako obtožila Obamo, da želi izkoristiti film v propagandne namene v prihajajočih predsedniških volitvah, vendar so ustvarjalci filma to ostro zanikali.

Bigelowa in Boal sta sicer sodelovala že pred tem pri filmu Bombna misija, ki je prejel kar šest oskarjev od devetih nominacij, med njimi tudi tri najbolj prestižne kipce – za režijo, scenarij in najboljši film.

Tukaj si lahko ogledate filmski napovednik kontroverznega filma, ki bo ameriške kinematografe zadel 19. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.