Magazin > Film & Glasba & TV
409 ogledov

Hrestač – Božična zgodba

SNG Opera in balet Ljubljana je Božično zgodbo uprizorila že več kot 60-krat. (F Žurnal24 main
Večer si lahko polepšate z baletom madžarskega koreografa in režiserja Yourija Vàmosa z naslovom Hrestač – Božična zgodba, ki jo bodo le še nocoj ob 19. uri uprizorili v Gallusovi dvorani.

Na cesti prižigajo božične sveče. Scrooge, skopuški in brezsrčni izposojevalec denarja, je edini človek, ki ga ne prevzame božično vzdušje. Ne more si kaj, da ne bi svojih zadolženih sosedov celo na sveti večer spomnil na njihove dolgove. Ko se Scroogejev računovodja Bob Cratchit, zelo priljubljen gospod v mestni četrti, pošali na račun zlovoljnega šefa, ga Scrooge pri priči odpusti. Bob Cratchit je zdaj brez dela in denarja, zato ne more kupiti božičnega purana za svojo družino, hčerka Klara pa ne bo mogla dobiti lutke hrestača, ki si jo je tako goreče želela za božično darilo.

Koreograf in režiser Youri Vàmos je prvotni libreto poskušal približati miselnosti današnjih otrok, ki ne doraščajo več samo ob pravljicah in že zaznavajo socialne krivice. Zato se je naslonil na zgodbo Charlesa Dickensa o skopuškem in čudaškem Scroogeu, sanje deklice Klare spremenil v sanje skopuha in zgodbo zaokrožil z njegovo prelevitvijo v ljubitelja otrok in dobrotnika.

Predstavo bodo v Gallusovi dvorani uprizorili tudi jutri in pojutrišnjem, za vstopnico pa boste odšteli od 22 do 39 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.