Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Hud boj cifre in moža

Cifra, mož SNG Nova Gorica
Prvo slovensko uprizoritev in hkrati tudi prvo premiero je v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica doživela šizodrama Cifra, mož igralke, režiserke in dramatičarke Katje Hensel, ki jo je pri nas režiral Marko Bulc. Vnovič jo bodo uprizorili nocoj ob 20. uri.

Petnajstletni Krištof (Medea Novak) si odkritosrčno želi začeti znova. V novem razredu. Želi se spremeniti, postati boljši, pametnejši, močnejši, uspešnejši. Nekdo. Idol celotne generacije.

A svoje novo življenje je začel z lažmi in prikrivanjem. Krištof je bil več tednov v poboljševalnici, ker brutno pretepel nekega vrstnika. To je pase. Zdaj je vse drugače. V šoli je priden, prekine stike s starimi prijatelji. Toda novo življenje kar noče in noče steči v pravo smer. Njegovih staršev nikoli ni doma. Nekdanji prijatelji poskrbijo, da jih ne pozabi. Novi sošolci ga sabotirajo. Tukaj je še Drugi (Arna Hadžialjević), ki mu neprestano greni življenje, nenehno komentira njegova dejanja, izjave, in stavi, da bo Krištof kmalu spet pristal v čuzi. Med njima se vname hud boj. Enkrat dobi cifra, drugič mož.

Za vstopnico boste odšteli 13 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.