Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Hudobna Limonada Slovenica

Limonada Slovenica Prešernovo gledališče Kranj
V Kulturnem domu Srečka Kosovela v Sežani bo s predstavo Limonada Slovenica gostovalo Prešernovo gledališče Kranj. Hudobno komedijo v treh aktih in z enim epilogom si lahko ogledate ob 20. uri.

Slovenska politika ves čas afne gunca. Parlament je v krizi. Razmerje moči med strankami je pripeljalo do pat pozicije. Edina možnost za rešitev situacije je nov kandidat za predsednika – ugleden profesor ekonomije, ki je ravnokar prišel iz Amerike … Snov za dramo? Ne, za komedijo!

Vinko Möderndorfer je spretno prikrojil dramo Za narodov blagor Ivana Cankarja za današnji čas, ki pa je v pozerstvu, navideznosti in naivnosti še napredoval za nekaj krepkih korakov.

Pa tudi politična situacija, ki si jo za snov jemlje Limonada slovenica, se je, odkar je besedilo nastalo, razvijala naprej in kliče po svežem komentarju v novi režijski postavitvi avtorja.

Za vstopnico boste odšteli od 13,50 evra do 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.