Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Idol je kul, oni pa sveži

New Young Pony Club, ki osvaja britanske lestvice, v četrtek prihaja v Kino Šišk Žurnal24 main
Pevka britanske zasedbe Tahita Bulmer tudi o tem, zakaj raje na njihov koncert kot na Billyja Idola.

Se bo New Young Pony Club kdaj postaral?
Na žalost se bomo. Pomembno je, da ohranimo mladosten značaj in da ostanemo navdušeni nad stvarmi tudi, ko bomo imeli sive lase in gube.

Vaši vplivi med drugim prihajajo iz skupin Talking Heads in Clash, slišijo pa se celo podobnosti z B52. Bi se strinjali?
To so zagotovo nekateri od naših vplivov, všeč pa so nam tudi Nile Rogers, Parliament, Gang Starr, Public Enemy, The Stranglers, Buzzcocks, Blur, The Breeders, Hole, PJ Harvey, Bauhaus, The Loved Ones, The Sonics, The Slits, Siouxsie and the Banshees, The Cure, The Damned, Josef K, Cerrone in mnogi drugi.

Nogometne tekme med Slovenijo in Anglijo ne bom gledala, ker sovražim šport, mislim pa, da obstaja verjetnost, da Anglija izgubi.
Tahita "Ty" Bulmer, pevka

Katero od pesmi najraje pojete na koncertih?
Trenutno rada pojem Lost a Girl, ker jo ima publika res rada in nas poveže z njo. Nismo več samo bend za žur, ampak smo bend 24 ur na dan. Smo čustvena rubikova kocka in vam lahko ponudimo vse možne barve ... brez varanja.

The Optimist je vaš drugi album. Bi lahko rekli, da vam je v Evropi prinesel še večjo popularnost kot prvi, Fantastic Playroom?
Definitivno. Z drugim veliko več koncertiramo po Evropi. Evropska publika nam je zelo všeč in se tudi lepše vede kot britanska – ob mirnejših pesmih so pozornejši, na zabavne komade pa plešejo.

Na dan vašega koncerta bo v Ljubljani nastopal tudi Billy Idol. Zakaj bi nekdo raje izbral vaš koncert kot njegov?
Ker, čeprav je zelo kul, nima povedati ničesar novega.

Ta teden nastopate tudi na festivalu INmusic v Zagrebu. Kateri bend si želite videti sami?
Verjetno si bom pogledala nastop skupine The Flaming Lips, Broken Social Scene pa bo pritegnil ves bend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.