Magazin > Film & Glasba & TV
2928 ogledov

Igra prestolov: Kateri lik ste glede na vaš astrološki znak

Igra prestolov HBO
Arya, Jon, Tyrion ali Brienne?

Serija Igra prestolov se lahko pohvali s številnimi kompleksnimi glavnimi junaki, ki so se tekom sezon močno spremenili. Četudi ne vemo, kdaj točno so se rodili, bi lahko na podlagi značajskih lastnosti določili, kateremu astrološkemu znamenju pripadajo.

Oven: Daenerys Targaryen

Igra prestolov | Avtor: HBO HBO

Za ovne je značilno, da so rojene vodje. So pogumni, tekmovalni, strastni in ne poznajo strahu. Izzivov se ne bojijo, saj vedo, da jih bodo premagali. Takšna je tudi Daenerys, ki se bori za prestol in vladavino. Oven je poleg tega ognjeno znamenje, Daenerys pa mati zmajev.

Bik: Jaime Lannister

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Biki so zvesti, praktični, odgovorni, trmasti, romantični, a tudi posesivni. Dober opis  Jamieja, kajne? Dvojček Cersei Lannister je predan svoji družini in že večkrat je dokazal, da obljube jemlje zelo resno. Logično razmišlja – le Cersei mu lahko zamegli um. Večni romantik …


Dvojčka: Sansa Stark

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Pravijo, da imajo dvojčki dva obraza, kar bi za Sanso lahko veljajo. Zna igrati prijazno in ubogljivo sestro, pokazala pa je tudi svoj neusmiljen in manipulativen obraz. Dvojčki se na nove situacije hitro privadijo. To je značilno tudi za Sanso, ki je prestala in preživela veliko grozot. Za ta znak je značilno tudi, da so duhoviti in inteligentni.

Rak: Cersei Lannister

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Z raki ni vedno lahko, saj so zelo čustveni. Odlikuje jih predanost družini in pripravljenost ljubiti z vsem srcem. Za Cersei je to vsekakor značilno, še zlasti takrat, kadar so bili v igri njeni otroci. Vse, kar naredi, naredi za družino. Za rake je sicer značilno tudi, da so muhasti, sumničavi in rojeni pesimisti. Tudi te lastnosti spominjajo na Lannisterjevo.

Lev: Tyrion Lannister

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubijo pozornost, akcijo, družbo. So predani, strastni in ambiciozni – tako kot Tyrion, ki se tako kot levi ne bojijo vodilnega položaja in soja luči. Vse, kar počne, ponavadi počne za svojo dobrobit – tudi ta samovšečnost je značilnost levov. Zna pa biti tudi zvest, a le tistim, ki si to zaslužijo.

Devica: Brienne of Tarth

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Device – nihče ni tako zvest in deloven kot to znamenje. Gre za močne osebe, ki so usmerjene v podrobnosti. So organizirane in usmerjene v doseganje ciljev. Nič jih ne more spraviti iz tira, kar je značilno tudi za Brienne. Tudi ona je že večkrat dokazala, kako zvesta in usmerjena v doseganje ciljev je. Zelo je tudi samokritična – tako kot se za devico spodobi.

Tehtnica: Bronn of the Blackwater

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Rojeni diplomati, ki ljubijo družbo in lepe stvari v življenju. Hedonisti in materialisti, tako kot Bronn. Nikoli ni sam. Ali je v družbi Lannisterja ali pa gole ženske.

Škorpijon: Arya Stark

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Skrivnostni, trmasti, strastni, nasilni in sumničavi. Arya! Ta vloga je zagotovo najbolj skrivnostna od vseh v tej seriji. Drži se zase, a točno ve, kaj hoče. Pogumna je, a tudi nasilna. Je strastna in čustvena, a kljub temu dobra vodja.

Strelec: Tormund Giantsbane

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Strelcem je najpomembnejša svoboda, kar drži tudi za bradatega Tormunda. Za to znamenje je značilen tudi odličen smisel za humor, a tudi nepotrpežljivost. Svojih čustev ne skrivajo.

Kozorog: Jon Snow

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Kozorogi so odgovorni, disciplinirani in odlični menedžerji. Predani so družini, držijo se tradicionalnih vrednot in izjemno so resni. To so tudi lastnosti, ki odlikujejo Jona Snowa. Naloge opravlja vestno, zna voditi ljudi, svoja čustva ima pod nadzorom. Tako kot vsi kozorogi.

Vodnar: Bran Stark

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodnarji so ekscentrični, skrivnostni, edinstveni. So tudi zelo samostojni, svoja čustva skrivajo. Kljub temu so bojeviti, zelo pametni in predani svojim najbližjim. Veliko razmišljajo in radi so sami, tako kot Brandon Stark.

Ribi: Samwell Tarley

igra prestolov | Avtor: Profimedia Profimedia

To je najbolj občutljivo znamenje. So intuitivni, nežni, sočutni, imajo umetniško žilico, se pa mnogokrat bojijo lastne sence. Sam ima veliko srce, je radodaren, rad pomaga in vse bi naredil za prijatelje. Tudi to odlikuje ribe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.