Magazin > Film & Glasba & TV
424 ogledov

Igralka, ki je klofnila Tjašo Železnik

Izlet mediaspeed
Zvezda celovečerca Izlet, prejemnica nagrade Vesna za najboljšo žensko vlogo, članica ansambla Slovenskega ljudskega gledališča v Celju in vnukinja Poldeta Bibiča. Nina Rakovec je zagotovo ena obetavnejših mladih igralk!

Film Izlet, v katerem ste odigrali glavno vlogo, je po treh letih ustvarjanja prišel v domače kinematografe. Kakšni so občutki?

Bila sem zelo nervozna, vendar odzivi so zelo lepi, kar me navdaja z veseljem in ponosom. Ko sem se spominjala vsej teh lepih trenutkov in mojih treh fantov, mi je šlo na jok. Zelo smo garali, vendar je bilo super. Nejc (Gazvoda, op. a.) nam je predstavil fantastičen scenarij in vloge. Glede na to, da smo prijatelji, nas je znal obvladati tudi v kakšni malo bolj razpuščeni situaciji.

Ste se tudi sami kdaj znašli v obdobju iskanja same sebe tako kot glavna junakinja?

Stara sem 24 let in na srečo – moram potrkati – imam službo, vendar sem imela tudi obdobje, v katerem sem cvikala, ali bom imela delo. Dokler lahko delamo, je super, še posebno v našem poslu. Želim si igrati v filmih in upam, da me bodo ljudje želeli uporabiti.

Film prinaša tudi dramatičen preobrat in razkrije tragično zgodbo glavne protagonistke, ki je rakava bolnica. Kako ste se spopadali s tem delom vašega lika?

Moram priznati, da je bilo težko. Dolgo časa sem se pripravljala, študirala literaturo in se pogovarjala s strokovnjaki na tem področju. Spoznala sem čudovite ljudi, ki so mi bili pripravljeni pomagati, tudi osebo, ki je sama doživela podobno izkušnjo in mi jo je zaupala in opisala svoja občutja ter doživljanja, iz česar sem tudi črpala material za svojo vlogo. Za to sem ji neizmerno hvaležna in upam, da je z njo vse v redu, da je zdrava in srečna!

Polde ji je igralsko kariero odsvetoval

Ste vnukinja enega največjih domačih igralcev – Poldeta Bibiča. Koliko prstov je imel vmes pri odločitvi za igralski poklic?

Pri sami odločitvi ne, mi jo je celo odsvetoval. Ve, da je to težak poklic in skrbelo ga je za mojo občutljivo dušico. Ko sem bila sprejeta na akademijo, me je podprl in mi obljubil, da se nikoli ne bo vmešal v mojo karierno in ustvarjalno pot. Zelo ga spoštujem, kot igralca in človeka. Zaslužen je za to, da sem se zbližala z gledališčem.

Drži, da ste nekoč klofnili igralsko kolegico Tjašo Železnik?

Klofnila sem jo profesionalno, v sklopu avdicije, to ni bil medsebojni obračun (smeh). Na avdiciji za Lapajnetovo Osebno prtljago, kjer igrava mamo in hčer, je bil del preizkusa tudi zaostren tekst med njima in moram reči, da mi je prvo klofuto prisolila moja filmska mama, jaz pa ji nisem ostala dolžna.

Glede na to, da ste vzhajajoče igralsko ime, že veste, kakšen odnos si želite z mediji. Boste slečena in problematična estradnica ali imate bolj začrtane meje?
Rada delam to, kar delam, zavedam se, da sem zaradi dela tudi medijsko izpostavljena in do tega čutim odgovornost. Če pa pride zaradi moje prisotnosti v medijih naš film gledat več ljudi, je to super. Ne mislim pa se razgaljati, spuščati medijev v osebno življenje in razglabljati o tem, to me ne zanima. Naj bom zanimiva zaradi svojega dela, saj nisem nič bolj posebna od kogarkoli.

Kaj radi počnete, kadar niste okupirani z delom?
V bistvu nič posebnega, veliko hodim v naravo, berem, gledam filme, se ukvarjam s športom, z mojimi živalicami ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.