Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Igralski ceh izbral zmagovalce

Viola Davis
1/8
EPA
Podelili so 21. nagrade ameriškega igralskega ceha (Screen Actors Guild). Največji poklon večera filmu Birdman.

Film je med drugim prejel nagrado za najboljšo igralsko zasedbo. “Vsakič, ko sem se obrnil, sem naletel na še enega krasnega igralca. Ponosen sem, da sem del te skupine,“ je v zahvalnem govoru povedal glavni igralec omenjenega filma Michael Keaton.

Med nagrajenci sta bila tudi Julianne Moore, ki je za vlogo v filmu Še vedno Alice prejela kipec za najboljšo igralko, in Eddie Redmayne, ki je bil razglašen za najboljšega igralca. V filmu Teorija vsega je Redmayne upodobil Stephena Hawkinga. “Stephen in Jane iz Cambridgea, hvala, da sta nekomu, ki je nad znanostjo obupal pri 14 letih, dovolila vstop v vajino orbito,” je povedal mladi igralec.

Kipca za najboljši stranski vlogi sta dobila Patricia Arquette (Fantovska leta) in  J.K. Simmons (Ritem norosti), ki se je zahvalil vsem 49 igralcem v filmu, saj režiser brez njih ne bi mogel uresničiti svoje vizije.

Viola Davis pa je dobila nagrado za najboljšo igralko v seriji, in sicer za vlogo odvetnice v How to Get Away with Murder. Zahvalila se je producentki Shondi Rhimes in vsem, ki so bili mnenja, da je lahko “seksualizirana in skrivnostna ženska tudi 49-letna temnopolta Američanka, ki je videti” kot ona.

S kipcem so sicer nagradili tudi zasedbo komične serije Orange is the new black in igralko te serije Uzo Aduba (najboljša igralka v humoristični seriji).

Celoten seznam nagrajencev lahko vidite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.