Magazin > Film & Glasba & TV
100 ogledov

"Imate posebno energijo"

Danijela Martinović IFP
Danijela Martinović. V Križankah bo gostila Terezo Kesovijo in Heleno Blagne.

Danes bo na odru ljubljanskih Križank nastopila hrvaška glasbenica Danijela Martinović. Svojim poslušalcem v Sloveniji namerava predstaviti predvsem pesmi, ki jih je uvrstila na svoj zadnji glasbeni izdelek, zgoščenko Unikat. To je posnela lani.

Nastopa že od 14. leta

"Na ta zadnji album sem še posebno ponosna. Glasba na njem povsem izraža vse tisto, kar jaz sem in kar čutim – kot ženska in kot glasbenica, pevka. Album je res nastajal precej dolgo, a sem bila trdno odločena, da ga izdamo šele takrat, ko bo izpopolnjen do zadnje potankosti in bo glasba na njem zvenela tako, kot hočem. In zdaj vem, da z njim poslušalcem ponujam res močna besedila čisto svežih pesmi," poudarja Danijela, ki si je prizorišče nocojšnjega nastopa pozorno ogledala že pred tedni.

Glasbeni oder v Križankah ji sicer še zdaleč ni neznan. “V Sloveniji sem nastopila že nekajkrat in množica pod odrom me vsakič osvoji s posebno energijo, ki jo oddaja,” priznava hrvaška glasbenica, ki je na domačih glasbenih odrih začela nastopati pri 14 letih. Redno pa se odziva tudi na prošnje, naj svoje stare in nove uspešnice zapoje na humanitarnih koncertih ob različnih priložnostih. “Mislim, da dam s tem daleč največ tistim, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč,” dodaja. Na nocojšnjem nastopu v Križankah se ji bosta na odru pridružili Tereza Kesovija in Helena Blagne.

Komentarjev 1
  • vidralas 13:31 08.junij 2012.

    Čas bi že bil,da bi v Sloveniji končno enkrat naš ekstradnik gostil tuje pevce.Pa ne mislim izključno balkanskih.Dobro bi bilo pomisliti,da se svet razsteza tudi zahodno,severno.Ni edina izbira balkan.