Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Impro Božično vs. Novoletna zgodba

Improliga SiTi Teater
Rdeča kapa proti sivi kučmi. Božiček in Dedek Mraz, kot ju še niste videli. Dve nepozabni improvizirani gledališki pripovedi o razlikah ter podobnostih dveh dobrih mož se ob 20. uri obetata v SiTi Teatru v ljubljanskem BTC Cityju.

Z najboljšimi improvizatorji Impro lige, zanimivima glasbenima gostoma in voditeljem večera Igorjem Bračičem. Ter s pomočjo vas, gledalcev, ki boste odločali o tem, katera humorno-ganljiva zgodba bo videla svoj konec in katera bo za vedno potonila v pozabo!

Impro liga je vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, ki to jesen začenja že svojo 18. sezono. V njej se več kot 120 improvizatorjev z različnih koncev Slovenije združuje v ekipe, ki se nato merijo za naslov prvaka v športnem gledališču.

Ja, športnem! Impro liga je namreč mešanica gledališča in športnega spektakla, saj vsebuje tako gledališče prizore, karakterje, zaplete in dramske trikotnike, kot tudi navijače, sodnike in točkovanje. Na eni impro tekmi se tako med seboj pomerita dve improvizacijski ekipi, ki štejeta najmanj pet članov in uprizarjata prizore, ki temeljijo na predlogih gledalcev. Občinstvo tako postane aktiven član predstave, saj improvizatorji nimajo v naprej pripravljenega teksta in zgodb, pač pa si s pomočjo gledalcev vse izmišljujejo sproti. Če bi tako radi videli, kako bi bila Vojna zvezd namesto v znanstveni fantastiki odigrana v muzikalu, izvolite - predlagajte improvizatorjem in to bodo z veseljem odigrali. Občinstvo pa skupaj s sodniki določi tudi, katera ekipa je zmagovalka večera in tista, ki na koncu sezone zbere največ zmag, lahko častno v zrak dvigne veliki Impro liga pokal.

Impro liga ekshibicije v SiTi Teatru BTC pa bodo nekoliko manj tekmovalne narave, a zato toliko bolj spektakularne. Gre namreč za nove improvizirane predstave, ki jih družno ustvarjajo najboljši improvizatorji iz različnih improligaških ekip, k sodelovanju pa povabijo tudi umetnike z drugih področij, kot so znani slovenski glasbeniki, pisatelji, gledališki igralci, risarji, stand up komediantje in televizijske osebnosti. Skupaj bodo tako vsako zadnjo nedeljo v mesecu ob 20. uri v dvorani SiTi Teatra BTC pripravili nov zanimiv improvizacijski šov, ki bo morda celovečerna improvizirana predstava, morda glasbena improvizacijska predstava ali pa prijateljska tekma med najboljšimi slovenskimi in tujimi improvizatorji ter improvizacijsko tekmovanje fakultet Univerze v Ljubljani.

Za vstopnico boste odšteli od šest do devet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.