Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Instalacija na krilih ljubezni

Egon Šenk je prodal kar devet slik od desetih. Žurnal24 main
V prostorih Cankarjevega doma se je odvila zanimiva dražba slik 29-letnega umetnika Egona Šenka.

Avtor, ki se v filmu Maje Weiss Instalacija ljubezni ne pojavlja samo s svojim delom, temveč tudi osebno, je velik ljubitelj metuljev, njegova predanost tej živalski vrsti pa se odraža tudi v njegovem delu, saj metulji krasijo vsako od njegovih slik, ki so trenutno razstavljene v CD.

Po besedah samozavestnega umetnika strast do metuljev izvira iz dejstva, da so metulji edina živalska vrsta, ki s svojo preobrazbo lahko "zblefira" smrt. Svoje strasti pa Šenk ni obdržal samo zase, temveč jo je v zgovornem dialogu, v katerem je pojasnil tudi nekatere motive, ki so ga vodili do nastanka slik, z voditeljem dražbe Juretom Longyko prenesel tudi na občinstvo. Čeprav je slike dražilo le šest obiskovalcev dražbe, je slikarju uspelo prodati kar devet slik od desetih, kar je dobra novica tudi za Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev, ki bo prejelo del izkupička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.