Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Intenzivno gibanje z elipsami

Point-Less Arhiv organizatorja
V Staro mestno elektrarno ste ob 20. uri vabljeni na uprizoritev nove sodobne plesne predstave Point-Less Mateje Bučar.

Točka manj ali Point-less se loteva intenzivne raziskave gibanja s stvarnimi in "nestvarnimi" točkami - elipsami. Elipse vabijo v lepoto in v napeto norost svojih notranjih razmerij. Vsaka elipsa namreč sestoji iz dveh samosvojih notranjih fokusov in konstantnostjo razmerij in nasprotij, ki se dogajajo med njima. Privlačna definicija za marsikatero realnost ali marsikatero točkovnost v katero smo vpeti.

V današnjem času je življenje polno mreženj, družbenih, družinskih, prijateljskih, poslovnih, birokratskih ... ključne pri tem pa niso le povezave, ampak tudi praznine. Mreže namreč ni brez luknje-praznine, ki jo mreža sicer zaobjema, nikoli pa popolnoma ne pokriva.

Kako si zamisliti/razumeti to praznino? Ali je praznina točka, ki jo mreža povezuje, ali pa je pravzaprav mrežno polje tisto, ki točke vsakič postavlja v nekoliko drugačno konstelacijo? So mreže, njihove točke ali praznine tisto, kar nas giblje, ali jih gibljemo mi sami?

Vstop je prost, vendar si vstopnice rezervirajte!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.