Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Interpol odmevali v Križankah

Interpol in We Can't Sleep At Night v Križankah
1/29
Marko Šeruga
V ljubljanskih Križankah je včeraj odmevala newyorška skupina Interpol, ki je zaznamovala zvok minulega desetletja, podobno kot so Joy Division zaznamovali zvok 80-ih. Oder je Newyorčanom ogrela mlada in obetavna zasedba iz Zasavja We Can't Sleep At Night.

Da imajo Interpol v Sloveniji zvesto publiko, so včeraj kljub dopustniškemu datumu koncerta in dokaj visoki ceni vstopnic, ki so bile na voljo za 38 evrov, dokazale solidno napolnjene Križanke, ki so z odprtimi rokami in ušesi sprejele že talentirano in energično domačo predskupino We Can't Sleep At Night.

Ko so na oder s pesmijo Success, uvodno skladbo z zadnjega, četrtega albuma z naslovom Interpol, prišli glavni zvezdniki večera, je raznoliko občinstvo s poznavanjem njihovega desetletnega glasbenega ustvarjanja dokazalo, da se je po obsežnem koncertiranju po evropskih poletnih festivalih splačalo zaviti tudi v našo malo Slovenijo. Dobro razpoloženi ameriški indie rockerji, ki so z zvokom dodobra napolnili prizorišče, so med uigranim nastopom, ki ga je prekinjalo le menjavanje kitar Daniela Kesslerja, izrazili tako navdušenje nad slovensko publiko kot nad Ljubljano, ki so jo opisali kot eno od najlepših mest na svetu.

Interpol so po predstavitvi 15 skladb, ki so jih nabrali z vseh štirih albumov, in po enem bisu, v katerem so se posvetili predvsem debitantskemu albumu Turn On the Bright Lights, zapustili oder. In potešeno publiko, ki bi kljub uro in pol dolgemu nastopu zlahka sprejela še en bis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.