Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Interpol prihaja v Jankovićevo mesto

Interpol EPA
Gre seveda za ameriško glasbeno skupino in ne za mednarodno policijsko organizacijo, čeprav Google najprej ponudi slednjo. Prihodnji teden bodo interpolovci namreč nastopili v ljubljanskih Križankah.

Drugi Googlov zadetek pa je že namenjen bendu iz New Yorka, ki je svoj rojstni kraj vključil tudi v domeno svoje uradne spletne strani (InterpolNYC.com). Interpol se žanrsko gibljejo med indie rockom in post-punkom, čeprav imata oba omenjena predalčka že tako širok spekter, da je njune predstavnike iz dneva v dan težje opredeljevati.

Ostala sta le še dva originalna člana
Interpol so nastali leta 1997 in danes ga sestavljajo vokalist in kitarist Paul Banks (33), ki je predlani izdal tudi samostojni album Julian Plenti Is ... Skyscraper, bobnar Sam Fogarino (43) ter kitarist Daniel Kessler (36). Baskitarist Carlos Dangler (37) je skupino zapustil lani, svoj zadnji prispevek bendu pa je pustil na lani izdanem, zadnjem albumu s preprostim naslovom Interpol. Skupino je že leta 2000 zapustil še en originalni član – bobnar Greg Drudy.

Od alternative do komercialnega uspeha
Interpol so prvenec, naslovljen Turn On The Bright Lights, izdali leta 2002. Album je glasbena NME uvrstila med top 10 albumov milenija, Pitchfork Media pa ga je leta 2002 označil celo za album leta oziroma ga postavil na prvo mesto med 50 izpostavljenimi cedeji. Dve leti kasneje so izdali Antics, ki so ga samo v ZDA prodali v okoli pol milijona izvodih – interpolovci so se tako iz najvidnejših predstavnikov alternativne scene prelevili tudi v komercialno uspešen bend, kar so s tretjim izdelkom Our Love To Admire samo še potrdili, saj se je skoraj po vsem svetu zavihtel med prvih deset.

V intervjuju za Žurnal24 – v celoti si ga lahko preberete tukaj – so med novimi ploščami, ki so jih najbolj navdušile, izpostavili Let England Shake od PJ Harvey in CMYK od Jamesa Blaka. "Pomembno se nam zdi, da delamo plošče in koncerte, ki jih želimo, tako da ni naš cilj, da bi postali večji, kot smo," pa so komentirali svoje ambicije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.