Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

INXS se poslavljajo

INXS Reuters
Skupina INXS se po 35 letih delovanja poslavlja od svojih oboževalcev.

Skupina INXS je bila ustanovljena v avstralskem Perthu in je po vsem svetu prodala 30 milijonov albumov.

Bobnar skupine Jon Farriss je v domačem kraju oznanil, da je ta nastop njihov zadnji ter da se bo skupina potem razšla. Po koncertu pa je pevec Ciaran Gribbin na Facebooku zapisal: "Dragi prijatelji, vem, da vas je veliko zaskrbljenih in bi radi pojasnilo, kaj se je zgodilo na zadnjem koncertu skupine INXS sinoči v Perthu. Medtem ko to pišem, večina članov leti iz Pertha v Sydney. Prosim vas, da ste strpni, saj skupina namerava takoj, ko bo mogoče, objaviti celotno sporočilo o tej zadevi. Opravičujem se, da v tem trenutku ne morem več razkriti, in upam, da vas bo kaj manj skrbelo."

V skupini peli kar štirje

Skupina je dosegla velik uspeh v poznih osemdesetih in zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja, njihove najbolj znane skladbe pa so Need You Tonight, New Sensation, Never Tear Us Apart in Suicide Blonde. Po smrti pevca Michaela Hutchencea leta 1998 je mesto pevca zasedel Jon Stevens, kasneje J. D. Fortune, lani pa Gribbin.

Novica o razhodu je prišla kot strela z jasnega, saj je še prejšnji mesec klaviaturist Andrew Farriss povedal, da skupina dela na novih skladbah. "Imam štiri ali pet novih skladb, ki me osrečujejo, in še veliko drugega materiala. Ker smo na turneji, je kar naporno, saj se jim želim posvetiti. Vendar je treba biti potrpežljiv."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.