Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Iran nad Afflecka s svojo različico

scena 30.11.12. ben affleck, US actor/director Ben Affleck poses during a photoc scena 30.11.12. ben affleck, US actor/director Ben Affleck poses during a photoc
Iran načrtuje svojo različico filma Misija Argo.

Iran načrtuje snemanje svoje različice drame s talci na ameriškem veleposlaništvu v Teheranu v času iranske revolucije v letih 1979–80, ki jo je pod naslovom Misija Argo posnel Ben Affleck, so konec tedna poročali mediji v Teheranu. Veliko produkcijo, ki bo nosila naslov Joint Command, bo režiral Ataollah Salmanian. Kot je po pisanju nemške tiskovne agencije Dpa za tiskovno agencijo Mehr povedal režiser, bo velika produkcija njihov odgovor na iranski film Misija Argo.

Novembra 1979 so nasilni protestniki vdrli na ameriško veleposlaništvo v Teheranu in zajeli 52 talcev, ki so jih zadrževali 444 dni. Med kaosom, ki je spremljal vdor na ozemlje veleposlaništva, se je šesterici uslužbencev uspelo izmuzniti in se zateči na dom kanadskega veleposlanika Kena Taylorja.
Ob sedmih nominacijah za oskarje pa je agencija Mehr še zapisala, da je bilo to mogoče že vnaprej napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.