Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Iran poziva k bojkotu oskarjev

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Iran se umika iz bitke za oskarja zaradi do islama žaljivega filma, posnetega v Ameriki, obenem pa poziva tudi ostale islamske dežele k podobnemu dejanju.

Iranski kulturni minister Mohammed Hosseini je včeraj preko državne agencije ISNA sporočil, da država ne bo sodelovala na oskarjih prihodnje leto, na katerih bi se sicer morali predstaviti s svojim filmom A cube of sugar. In sicer so to odločitev sprejeli zaradi "nevzdržne žalitve“ njihovega velikega preroka Mohameda v filmu z naslovom Nedolžnost muslimanov, ki so ga pred kratkim posneli v Ameriki. Ta je sicer že ob izidu razjezil številne muslimane po več državah po svetu in povzročil več nasilnih demonstracij. Hosseini je obenem še pozval ostale islamske države, naj sledijo njihovemu primeru.

Iranci so sicer letos osvojili svojega prvega oskarja za film A Separation, ki prejel zlati kipec za najboljši tuji film.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.