Magazin > Film & Glasba & TV
81 ogledov

Iščejo glas, ne zgodb ljudi

Predizbor za misijo Evrovizija Boštjan Tacol
Končal se je prvi krog avdicij za šov, na katerem iščejo novo Majo Keuc.

“Žirija ni ničesar komentirala, tako da res ne morem povedati, ali sem jim bila všeč. Če bi gledala samo njihove izraze na obrazu, bi lahko sklepala, da je bilo kar v redu,” je včeraj po nastopu pred žirijo ljubljanskega predizbora za televizijski šov Misija Evrovizija povedala črnolasa študentka Tjaša Derstvenšek. Po nastopu je z nekaj deset kandidati, ki so čakali na preizkus pred tričlansko žirijo RTV Slovenija za zaprtimi vrati ene od sob Festivalne dvorane, kamor nas niso spustili, posedala na hodniku. Tjaša se je tako kot večina včerajšnjih kandidatov preizkusila že na avdicijah za šov Slovenija ima talent, a se ji v finale ni uspelo uvrstiti. “Ideja RTV Slovenija mi je veliko bolj všeč, saj so tu samo pevci. Tam je bilo veliko talentov in je bilo zelo težko priti noter,” je o prednostih nacionalkinega izbora v primerjavi z izborom Pop TV razmišljala Doris Jakovina, učenka solopetja, ki izkoristi vsako priložnost za nastop. Večinoma mlajši kandidati so zatrjevali, da so se prijavili zaradi medijske prepoznavnosti. O tem, da bi lahko bila uspešna tudi njihova misija za nastop na Evroviziji, pa so večinoma dvomili. “Začel sem nastopati in za zdaj nimam nobene pogodbe, a petje je moj cilj,” je pojasnjeval študent Aljoša Keber, ki sta mu na predizbor prišli držat pesti prijateljici.

Hofer: V Sloveniji ni tisoč dobrih pevcev

Andrej Hofer | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V drugi sezoni šova Slovenija ima talent je na avdicije prišlo 1.600 kandidatov, na Misijo Evrovizija pa le okoli 350. Po besedah urednika oddaje Andreja Hoferja so to pričakovali. “V Sloveniji ni tisoč dobrih pevcev, ker smo pač majhni. Številka se nam zdi realna, predvsem pa smo glede na to, kar smo slišali v Mariboru, Celju, Kopru in drugod, zadovoljni,” je dejal. Okoli sto kandidatov se bo uvrstilo v naslednji krog avdicije, ki bo 10., 11. in 12. septembra na Radiu Slovenija. “Predvsem iščemo glas, manj nas zanimajo zgodbe o tem, kdo je komu umrl, kdo ima doma kače in podobno. Seveda sprašujemo tudi to, ker oddaja nekaj vsebine mora imeti,” je dodal Hofer. Prva izmed 14 oddaj, v kateri bomo lahko spremljali 32 najboljših, bo na spored TV Slovenija prišla 2. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.