Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Iščejo Tinkarino naslednico

Ema 2014 Saša Despot
RTV Slovenija bo do 21. decembra zbirala prijave na razpis za sodelovanje na izboru predstavnika, ki bo Slovenijo zastopal na tekmovanju za pesem Evrovizije prihodnje leto v Avstriji.

Na Emi 2015 bo sodelovalo največ 12 skladb. Do šest jih bo izbranih prek razpisa ter do šest na povabilo strokovne komisije RTV Slovenija. Prijavijo se lahko vsi avtorji glasbe in besedila ter izvajalci, ki morajo do 19. maja prihodnje leto dopolniti najmanj 16 let. Skladba je lahko dolga največ tri minute. Prijave zbirajo do 21. decembra. 

Zmagovalec bo izbran na podlagi dveh krogov glasovanja. V prvem krogu bo strokovna žirija na podlagi glasovanja določila superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalca izbralo občinstvo s telefonskim glasovanjem. 

60. izbor za pesem Evrovizije bo maja prihodnje leto gostila Avstrija,natančneje Dunaj. Na letošnji prireditvi na Danskem je namreč slavila njihova pevka Conchita Wurst

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.