Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Italija se vrača na Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2010 je postala mlada Lena iz Nemčije. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po 13 letih se na Evrovizijo vrača Italija, ki je nekoč s svojimi pesmimi žela velike uspehe na tem tekmovanju.

Italija se namerava po 13 letih vnovič udeležiti tekmovanja za pesem Evrovizije in je že podala prošnjo za sodelovanje. 56. evrovizijsko tekmovanje bo letos potekalo v Düsseldorfu v Nemčiji 10.,12., in 14. maja.

 

Italija, ki je med letoma 1956 in 1997 redno nastopala in je ena od sedmih držav, ki so nastopile že na prvem izboru, v zgodovini Evrovizije beleži lepe uspehe. Med njihovimi evrovizijskimi hiti sta zagotovo Nel Blu, Di pinto Di Blu in Gente Di Mare.


"V zadnjih nekaj letih smo se zelo trudili, da bi se Italija vrnila na Evrovizijo. Verjamemo, da bodo prijetno presenečeni, ko bodo videli, kako se je tekmovanje spremenilo v 13 letih njihovega nesodelovanja," je izjavil organizator Jorgen Franck.

 

Italija je na tekmovanju za pesem Evrovizije zmagala leta 1964 s pesmijo Non ho l'età in leta 1990 s pesmijo Insieme: 1992, pogosto pa so se uvrščali med prvih deset.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.