Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Ivo Krajnc primerjajo z Nicole Kidman

Hollywood Reporter vidi podobnost med Ivo in Nicole. (Foto: Mediaspeed.net/Reute Žurnal24 main
Ameriška revija Hollywood Reporter slovensko igralko Ivo Krajnc in njen nastop v filmu Besa primerja z Nicole Kidman v mladih letih.

Letošnji srbski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja, film Besa režiserja Srđana Karanovića, je dobil pohvalno kritiko v reviji Hollywood Reporter. Dobrih kritik pa je bila deležna tudi naša igralka Iva Krajnc, ki jo revija primerja z mlado Nicole Kidman.

Iva nam je povedala, da ji primerjava laska, a jo hkrati zabava. "Zdelo se mi je duhovito, ker so Američani zelo nagnjeni k temu, da primerjajo stvari. Upam, da so me res primerjali z Nicole v mladih letih, in ne v zdajšnjih, ko je vsa v botoksu (smeh). Kakršnekoli primerjave z večjimi igralskimi imeni pa vsekakor laskajo."

 

Film Besa je zasnovan kot pretanjena, intimna ljubezenska zgodba, ki se dogaja v nekdanji večetnični Kraljevini Srbiji, je povedal režiser Karanović. Filipa, ravnatelja osnovne šole, na začetku prve svetovne vojne vpokličejo k vojakom. Ker ga skrbi za mlado in lepo ženo Leo, Slovenko, ki jo je spoznal med študijem v tujini, jo zaupa Azemu, šolskemu hišniku, ki da Filipu "beso", za Albance zaobljubo za ceno življenja, da bo pazil nanjo. Odnos med albanskim hišnikom in lepo Slovenko Leo pa sčasoma preraste v nepričakovano in prepovedano ljubezen.

 

Ali ima film Besa med 65 državami, ki so oddale vloge, možnosti za tujejezičnega oskarja, bo znano 25. januarja, ko bo Ameriška filmska akademija razglasila pet nominirancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.