Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Iz garaž na oder Štuka

Festival se bo vsak dan začel ob 20. uri, jutri pa bodo med drugimi nastopili Dw Žurnal24 main
Maribor je bogatejši za še en festival, ki bo svoja vrata odprl za tri dni. Mariborsko sceno zastopa okrog 70 skupin, letos pa se jih bo predstavilo 22.

Novi festival, ki se je včeraj začel z uvodno razpravo o mariborski glasbeni sceni, bo pot iz glasbenega podzemlja, zaklonišč in garaž, ki so najpogostejši delovni prostor ustvarjalcev, nadaljeval do konca tedna.

 

Festival bi lahko poimenovali tudi darilo Mariboru. Upamo, da tako kot mi, ustvarjalci in organizatorji, darilo cenijo tudi Mariborčani.
Tanja Zdolšek, KD MC IndieJanez

Sloga in dobra volja

V treh dneh se bodo na Štuku izmenjale tri glasbene zvrsti, v katere so v grobem uvrstili izbrane bende iz Maribora in okolice: danes metal, jutri alt rock, v nedeljo pa punk. Nastopilo jih bo 22, kar pa je le tretjina vseh mariborskih glasbenih ustvarjalcev.

 

Organizatorji festivala iz Kulturnega društva MC IndieJanez so jih našteli okoli 70: "Prepričani smo, da je številka še večja. Do nekaterih morebiti informacija niti ni prodrla, so pa tudi ustvarjalci, ki raje ustvarjajo na underground sceni in se podobnih festivalov pač ne udeležujejo," je povedala predstavnica za odnose z javnostmi Tanja Zdolšek.

 

Namen festivala je predstavitev celotnega mariborskega glasbenega dogajanja, predvsem pa druženje in srečanje bendov, zato je festival tudi brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.