Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Izbrušeni vitez čudes

Vitez čudes Barbara Čeferin, MGL Ljubljana
Na odru Mestnega gledališča ljubljanskega bodo ob 19.30 uprizorili živahno in mojstrsko izbrušeno komedijo Vitez čudes, pisano v bogatem in gibkem jeziku.

Španski junak Luzmán (Gašper Tič) v mestu lepote, večnem Rimu, biva s svojim služabnikom Tristánom (Jure Henigman) in brez kančka slabe vesti spretno krmari od laži do laži in od goljufije do goljufije. S pomočjo preoblek – ali kar tako – igra različne vloge, si izmišlja vse mogoče izgovore ter izkorišča človeške slabosti in nečimrnost.

Na račun nebeško lepih in bogatih dam – Isabelle (Tjaša Železnik), Octavie (Nika Rozman) in Béatrice (Mojca Funkl) – se njegovo življenje zdi izjemno razkošno in razburljivo. Je izjemno bister, postaven in šarmanten; čeprav v resnici nima prebite pare, pa je za žensko oko nadvse privlačen. Tudi ko mu gre v zapletih s podporočnikom Leonatom (Boris Ostan) in poročnikom Filibertom (Lotos Vincenc Šparovec) že zelo na tesno, trdno verjame, da ga bo rešil kakšen čudež. Kar se po potrebi tudi zgodi.

Njegovo življenje bi se mu brez nevarnih pustolovščin zdelo precej pusto. Ker bi težko rekli, da je sploh kdo v tej igri zares odkritosrčen in pošten, je zapletov še toliko več. Sumljive ljubezenske intrige in denarni posli se v velikem mestu dogajajo pravzaprav na vsakem koraku. Vitez čudes,pisan v bogatem in gibkem jeziku, je živahna in mojstrsko izbrušena komedija.

Za vstopnico boste odšteli od 8,20 evra do 15,10 evra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.