Magazin > Film & Glasba & TV
8364 ogledov

Izdaja? Damjan Murko za novico izvedel od nas, tako jo je komentiral

blaž knez Instagram
Naredila sta hit, sedaj gre naprej brez njega.

Pevec in zabavljač Damjan Murko in vedeževalec Blaž Knez sta pred dvema letoma izdala pesem Mrcina, ki je na YouTubu zbrala že več kot 3,5 milijona ogledov. 

Blaž na isti uspeh upa tudi na Hrvaškem. Kot je razkril na Instagramu, je v delu hrvaška različica pesmi, ki jo pripravlja Miha Hercog. Damjan bo tokrat manjkal ...

"Tam imam večje možnosti. Hrvaško in srbsko govorim tekoče. Naš in hrvaški narod sta si podobna. Hrvati ne bodo poslušali madžarskih popevk ... To pesem bomo za njihov trg prilagodili. Melodija ne bo čisto ista," pravi Knez, ki na vprašanje, zakaj tokrat ne sodeluje z Murkom, odgovarja: "Z Damjanom sva naredila fantastični projekt, ki ga bo težko ponoviti. Vse je bilo krasno in profesionalno izpeljano, ker pa gremo na hrvaški trg, se mi zdi bolj smiselno sodelovati s Hrvatom. Moja hrvaščina razkriva, da sem tujec, in Hrvati so narod, ki ima raje avtohtone umetnike."

Kdo bo Damjana zamenjal, Blaž ni želel razkriti. Povedal nam je le, da gre za znanega transvestita, ki se ukvarja tudi s petjem. Spoznala sta se že pred časom preko TikToka. Blaž mu je takrat "vrgel karte" in napovedal, da bo dobil smešno ponudbo, ki jo bo v roku štirih mesecev sprejel. Blaž pravi, da se takrat o hrvaški različici Mrcine še niso pogovarjali, zato je bil presenečen, ko ga je njegov novi pevski kolega mesece pozneje opomnil, da mu je pravilno napovedal usodo oziroma novi projekt.

damjan murko, blaž knez | Avtor: Tibor Golob Tibor Golob

Kaj pravi Murko?

Če ste mislili, da bo Murko Knezu te načrte zameril, se motite. "Hvala za informacijo, nisem zasledil tega, da Blaž snema novo različico pesmi Mrcina. Za vse je na sceni dovolj prostora in prav je, da se določeni posamezniki trudijo preseči ali ponoviti uspeh, ki so ga dosegli že z mano. Verjamem v pesem, verjamem v avtorje, in če je pesem v slovenskem jeziku podrla vse rekorde, ne vidim razloga, da v hrvaščini ne bi. Na sceni me nihče ne ogroža in prav vsakemu, ki se trudi in dela pošteno in s srcem, rad prisluhnem in sledim novim trendom. Zanima me, kako scena diha, ker se samo tako lahko izboljšam. Kar se pa tiče Blaža, pa verjamem v uspeh njegovega nadaljnjega ustvarjanja. V poslu je bil vedno korekten in velik profesionalec, zato ne vidim razloga, da že ustaljena praksa ne bi delovala še enkrat. Zavedati pa se moramo, da publika zmeraj pove zadnjo besedo," pravi Murko. 

Komentarjev 3
  • AnGus 11:00 16.november 2023.

    Kaj je to, sodelovanje prikritih pedrov? Gay2gay federation?

  • Grof 10:35 16.november 2023.

    Naš in hrvaški narod sta si podobna, v čem že, po prdcih, ob tvojem izvajanju, …

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:51 16.november 2023.

    Pa kateri idioti to poslušajo???!!!