Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Izletu že druga mednarodna nagrada

Izlet Facebook
Režiserski prvenec Nejca Gazvode Izlet je bil nagrajen na filmskem festivalu Cinedays v Skopju. Posebna omemba žirije je že druga mednarodna nagrada, ki jo je prejel film mladega slovenskega režiserja.

Po zmagi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu in posebni omembi žirije na francoskem filmskem festivalu Plan-Séquence si je Izlet prislužil še posebno omembo žirije na filmskem festivalu Cinedays v Skopju. Izlet Nejca Gazvode je tekmoval s še enajstimi filmi za glavno nagrado, zlato zvezdo. To je dobil avstrijski film Lurd režiserke Jessice Hausner, ki je prejela tudi modro zvezdo za najboljši scenarij, Sylvie Testud pa nagrado za najboljšo žensko vlogo v tem filmu.

Film Izlet pripoveduje o treh prijateljih, starih nekaj čez 20 let, ki se odpravijo na morje na večdnevni izlet, kot so to počeli že v srednji šoli. Čeprav je izlet videti kot eden izmed mnogih, postavi na kocko njihovo prijateljstvo. Hkrati film skozi življenjske dialoge in situacije pove zgodbo o iščoči se generaciji, ki ne najde svojega mesta v današnjem razdrobljenem svetu.

Film je bil prikazan že na varšavskem in zagrebškem filmskem festivalu in na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel več nagrad vesna, in sicer za najboljši scenarij, glavno moško vlogo, ki jo je odigral Jure Henigman, in za glavno žensko vlogo, s katero je prepričala Nina Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.