Magazin > Film & Glasba & TV
256 ogledov

Izpoved slovenskih prostitutk

"Slovenci radi hodijo v Avstrijo, 
pravijo, da je ceneje in boljša izbira prosti Žurnal24 main
Poklic: prostituka. Film o slovenskih prostitutkah.

"V Sloveniji mi je kdo malo grozil, ampak načeloma pa, sploh s prostitutkami, nisem imela slabih izkušenj. Kar zaupale so se mi, saj običajno nimajo veliko možnosti, da o tem govorijo in razpravljajo," pravi Ines Kočar, avtorica dokumentarca Poklic: prostitutka, o izkušnjah s snemanja.

Dokumentarni film, ki ga bodo v sklopu informativnega programa v torek ob 21. uri predvajali na prvem programu nacionalne televizije, želi po besedah Kočarjeve v prvi vrsti predstaviti stanje in probleme na področju prostitucije v Sloveniji.

Največ je domačih

"Slovenija je še zelo zaplankana. Ljudje se ne zavedajo, da brez povpraševanja tudi ponudbe ne bi bilo. Ne moremo vse krivde zvaliti na prostitutke, po možnosti tujke, ki so prišle od ne vem kje in so jih sem pripeljali tujci, ki so kriminalci. To ni res. Trenutno se v Sloveniji s prostitucijo ukvarja več Slovenk kot tujk, večinoma pa se to dogaja po stanovanjih," pravi o slovenskih zablodah Kočarjeva in dodaja, da kljub dekriminalizaciji prostitucije pri nas še vedno obstaja kup težav, povezanih tudi z davki in zdravstvenim sistemom.

Dokumentarec je režiral Slobodan Maksimović, posnel Bernard Perme, zmontirala pa Maja Gaspari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.