Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Izstopite na poslednji postaji

Poslednja postaja Kinodvor
Na filmsko platno mestnega kina Kinodvor prihaja biografska drama Poslednja postaja (The Last Station) s Christopherjem Plummerjem in Helen Mirren v vlogah zakoncev Tolstoj.

Biografska drama o zadnjem obdobju ustvarjanja in življenja slavnega ruskega pisatelja Leva Tolstoja (Christopher Plummer). Po petdesetih letih zakona se grofici Sofiji (Helen Mirren), Tolstojevi predani soprogi, strastni ljubimki, muzi in tajnici – Vojno in mir je lastnoročno prepisala kar šestkrat! – življenje nenadoma obrne na glavo.

V imenu svoje nove religije se Tolstoj odreče plemiškemu naslovu, lastnini in družini v korist revščine, vegetarijanstva in celibata – potem ko mu je grofica rodila trinajst otrok! Ko Sofija odkrije, da je Tolstojev premeteni privrženec Vladimir pisatelja prepričal, naj pravice svojih velikih romanov zapusti ruskemu ljudstvu, uporabi vse čare in zvijače, da bi obvarovala družinsko dediščino. Sredi tega minskega polja se znajde Tolstojev mladi, lahkoverni tajnik Valentin (James McAvoy), ki hitro postane orodje v rokah mogočnih nasprotnikov – spletkarskega Vladimirja in maščevalne grofice Sofije.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.