Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Izziv zlatega zmaja

Zlati zmaj Agnese Divo, SNG Nova Gorica
V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica si lahko ogledate gostujočo predstavo Slovenskega stalnega gledališče Trst z naslovom Zlati zmaj. Uprizorili jo bodo ob 20. uri.

Zlati zmaj je tajsko-kitajsko-vietnamska restavracija v nekem zahodno evropskem mestu, kjer se odvijajo zgodbe kuharjev, natakaric, gostov in sosedov. Tekst ponuja tako igralski kot vsebinski izziv.

Vsak od petih igralcev namreč odigra več oseb po vzoru starogrškega gledališča: moški igrajo ženske vloge, stari pa like mladih. Na tej osnovi se razvija aktualna nemoralistična pripoved o problematiki imigracije, ilegalnega priseljevanja, vzvišenega odnosa do drugačnih, ravnodušnosti civilne družbe do človekovih pravic, o in kulturi naših neenevropskih sosedov. S preobrazbami prehajajo osebe od realnih do pravljičnih likov, ki na najbolj krut način izražajo neuravnovešenost nečloveških medsebojnih odnosov.

Avtor Roland Schimmelpfennig je vodilni, trenutno eden od najpogosteje uprizarjanih nemških dramatikov, ki je razvil izvirno, prepoznavno dramsko pisavo v soglasju z utripom sodobnega časa.

Za vstopnico boste odšteli od osem do 25 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.