Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Jack Nicholson se je poslovil od igranja

Jack Nicholson Reuters
Ameriški mediji poročajo, da se je legendarni igralec Jack Nicholson odločil upokojiti.

"Jack se je upokojil brez nepotrebnega pompa," je za ameriški spletni portal Radaronline.com potrdil vir blizu 76-letnega igralca, čigar kariera se razteza čez pet desetletij. "Vzroka sta starost in izguba spomina, saj si pri teh letih besedil ne zapomni več tako dobro kot včasih," je razložil vir.

Nicholson, ki si je prislužil kar tri oskarje, ni delal že od leta 2010, ko je zaigral v komediji Kako veš z Reese Witherspoon, Paulom Ruddom in Ownom Wilsonom. Pred kratkim so ga producentje povabili k snemanju filma Nebraska, a so vlogo pozneje dodelili Bruceu Dernu, saj Jack zanjo ni pokazal zanimanja.

Igrati je začel v 50. letih prejšnjega stoletja, njegov prvi film je bil The Cry Baby Killer iz leta 1958. Največji vtis je pustil z vlogami v filmih Let nad kukavičjim gnezdom, Batman, v katerem je odlično odigral Jokerja, in Bolje ne bo nikoli. Za prvega in zadnjega si je prislužil oskarja, poleg teh pa tudi za film Terms of Endearment. Vsega skupaj je bil za zlati kipec nominiran kar 12-krat, s čimer je postal največkrat nominiran moški igralec v zgodovini Oskarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.