Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Jackovo zadnje darilo

Žurnal24 main
Oboževalci Michaela Jacksona so končno prejeli njegovo zadnje darilo, njegovo zadnjo zapuščino. Film Michael Jackson: This is it.

Michael Jackson ne bi bil Michael Jackson, če ne bi bilo vse, kar postavi na noge, spektakularno. Tako je tudi po svoji smrti poskrbel, da so številni oboževalci po vsem svetu simultano zajeli dih. V kar 15 metropolah so namreč ob istem času začeli predvajati dokumentarec This is it, ki prikazuje zadnje tedne v življenju velikega pevca.

V teh zadnjih tednih in dnevih se je kralj popa skorajda izključno ukvarjal le s svojo megalomansko vrnitvijo, o čemer govori tudi dokumentarec. Jackson je napovedal 50 koncertov v londonski dvorani O2 in "obljubil" je, da bodo njegovi zadnji. Obljube, kot vemo, ni držal, saj je le nekaj dni pred prvim nastopom umrl.

Na trenutke kot mladi Michael, na trenutke kot groteskna figura
Nekateri pravijo, da je Michael Jackson umrl ob pravem času. Želel je oditi kot kralj popa in to mu je nekako tudi uspelo. Če stresu gostovanj v Veliki Britaniji ne bi bil kos, če bi pogorel, bi bila podoba 50-letnika, ki poskuša plesati moonwalk, zadnji spomin nanj.

Film je prava poslastica za prave oboževalce. Ampak tudi tisti, ki ne spadate med Jackove fane, boste med gledanjem filma le težko brzdali srbeče pete, saj je režiser Kenny Ortega poskrbel, da so v dokumentarec vključili nekaj največjih hitov kralja popa. Vredno ogleda.

 

V kakšnem psihofizičnem stanju je bil Jackson med pripravami na This is it, tudi dokumentarec ne razkriva. Iz kratkih kadrov, ki so jih spretno zmontirali, pač ne moremo soditi o njegovem zdravju. Na trenutke je sicer spominjal na mladega in gibčnega Michaela, na trenutke pa na groteskno figuro iz videospota za pesemThriller. V pristnost posnetkov, o zgodbi, ki jo poskuša prodati This is it, dvomijo tudi nekateri oboževalci, ki so na noge postavili kampanjo This is NOT it (To ni to). Kot pravijo, je bil Jacko tako šibak, da pogosto niti jesti ni mogel sam. Tako šibak, da se je vsak dan "zafiksal" s številnimi zdravili, ker drugače vaj ne bi zdržal.

Kljub vsemu pa bo po ogledu dokumentarca vsem jasno, da je bil Jackson perfekcionist. Ničesar ni prepustil naključju. Za This is it je najel najboljše koreografe, najboljše scenografe, najboljše glasbenike in najboljše plesalce.

Jacksona lahko označite za sanjača, za megalomana, za ekscentrika ali za norca. Po ogledu filma pa si boste morali priznati, da bi bilo njegovo slovo od odrov bombastično, spektakularno, ogromno, inovativno. Bilo bi, kot se za kralja popa spodobi. In to je to.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.