Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Jacksonovo truplo ne bo na ogled

Oboževalec ob Jacksonovi zvezdi na Pločniku slavnih v Los Angelesu
1/39
Žurnal24 main
Javnega ogleda trupla ne bo. Mati je zaenkrat postala skrbnica otrok, kar je bila tudi pevčeva želja. Michaelov prijatelj trdi, da je biološki oče njegovega najmlajšega otroka.

Jacksonova družina je medijem sporočila, da ne bo javnega ogleda Michaelovega trupla, kot se je o tem pisalo včeraj. "Nasprotno od prejšnih novic, je uradna izjava Jacksonove družine, da ne bo nobenega, ne javnega kot tudi ne zasebnega, ogleda v Neverlandu. Načrtuje se javni pogreb, več o tem pa bo znano kmalu," je v izjavi za medije povedal njihov predstavnik.

Družina Jackson še vedno pregleduje vsebino pevčeve oporoke iz leta 2002. People razkriva podrobnosti: vse svoje imetje je pevec zapustil družini, svojo mater Katherine je imenoval za skrbnico svojih treh otrok. V oporoki je Jackson napisal, da če bi njegova mama Katherine umrla pred njim ali ne bi bila sposobna vzgajati otrok, bi skrbništvo nad njimi dobila Diana Ross. Izvrševalca oporoke sta odvetnik John Branca in producent John McClain. V oporoki ni navedenih nobenih dobrodelnih organizacij, prav tako nikjer ni omenjen njegov oče Joe. Navedenih ni nobenih številk, premoženje podeduje družina.

Mati je pred dnevi dobila začasno skrbništvo nad otroki, zaprosila pa je za popolno skrbništvo. Prav tako ima začasni nadzor nad pevčevim premoženjem, vendar z omejenimi pravicami. Oporoko bodo uradno vložili na sodišče še danes.

Jacksona pred petimi leti uspeli rešiti
Leta 2004 je Michael Jackson, ki je imel vrsto let več zdravstvenih težav, skoraj umrl. Vir blizu družine je povedal, da naj bi nezavestnega pevca našel njegov starejši brat Randy, ki je poklical na pomoč lokalne reševalce. Tem ga je uspelo rešiti, vse skupaj pa je bilo zelo zastrašujoče, še pravi vir.

Zdravnik, ki ni zdravil pevca, je bil takrat pretresen nad številnimi zdravili, ki jih je našel pri njem doma. Po dogodku se je zbrala družina in dobesedno prosila Michaela, naj si poišče pomoč. Mati Katherine je bila zelo v skrbeh in zanimale so jo podrobnosti smrti Elvisa Presleyja.

Oboževalec med spominsko slovesnostjo pred newyorškim Apollo Theatrom drži raztrgano fotografijo z Michaelovo podobo. © Reuters

Prijatelj trdi, da je oče najmlajšega otroka
Michaelov prijatelj Al Malnik trdi, da je on biološki oče pevčevega najmlajšega otroka, sedemletnega Princea Michaela II, znanega tudi kot Blanket. Lastnik restavracije, ki mu pripisujejo zveze z mafijo, je že zaprosil za skrbništvo nad sinom. "Jaz sem tisti, ki je rešil Michaela pred bankrotom, v zameno pa mi je obljubil, da bom izvrševalec njegove oporoke. Bil sem mu kot oče, prav to vlogo pa nameravam imeti tudi pri Michaelovem sinu, ki je dejansko moj," je povedal.

Kralj popa je imel z nekdanjo ženo Debbie Rowe dva otoka, Princea Michaela in Paris. Fotografije, ki kažejo podobnost med Paris in Malnikovo hčerko, ki jo ima z ženo Nancy, pa so zanetile govorice, da bi lahko bil oče tudi starejših otrok. Neki vir je za britanski Daily Star povedal, da Malnik ni skrival posebnega odnosa s pevcem. Predstavnik Jacksonove družine je njegove navedbe označil za smešne.

Jackson ni uradno posvojil otrok
Po navedbah spletnega portala TMZ Jackson nikoli ni formalno posvojil svojih treh otrok. Dokumentov na sodišče ni vložil, saj se ni bal, da bo prišla tretja oseba, ki bo poskušala dobiti skrbništvo.

Zmešnjava pri klicu na pomoč

Zdravnik Murray ob plačilo

Osebni zdravnik, ki je Michaela prvič spoznal leta 2006, zdraviti pa ga je začel šele prejšnji mesec, pri American Board of Medical Specialties (ABMS) nima več potrdila. Ker potrdila interne medicine ni vzdrževal, mu je decembra poteklo. Poleg tega pa ni bil specializiran za srčne bolezni. Zdravnik sicer zahteva plačilo (300 tisoč dolarjev), vendar pevec pogodbe z njim pred smrtjo ni podpisal, tako da ni veljavna.

Michaelov osebni zdravnik Conrad Murray, ki je bil ob pevcu v njegovih zadnjih trenutkih, se vsak dan otepa različnih obtožb. Zdravnik je poskušal poklicati rešilca, vendar je zaman klical številko 911. Zaradi varnostnih razlogov namreč ni mogel dobiti telefonske zveze. Ko je uporabil svoj mobilni telefon, se je spomnil, da sploh ne pozna naslova, kjer je bil pevec. Zakričal je osebju, naj mu pomagajo.

Zdravnikov odvetnik Edward Chernoff tako pravi, da se ne ve točno, kdaj je poklical reševalce. Zdravnik je tekal po hiši, našel pevčevega kuharja, ki je obvestil varnostnike, ti pa so nato le poklicali pomoč.

Med čakanjem na reševalce je zdravnik, ki so ga kritizirali, ker pevca ni položil s postelje na tla, nadaljeval z oživljanjem. To je počel nekaj minut, a bilo je neuspešno. Ker je bil pevec na postelji, ga je z eno roko podprl pod hrbtom, z drugo pa stiskal. Preverjal je utrip, srce mu je še vedno bílo. Ko so zvezdnika odpeljali v bolnišnico, so ga tam ob 14.26 po lokalnem času razglasili za mrtvega.

Žalujoči za Jacksonom storili samomor

Smrt kralja popa je mnogim strla srce, nekateri pa se z njo preprosto niso mogli sprijazniti. Zaradi pevčeve smrti je umrlo najmanj dvanajst oboževalcev. Po poročanju Sky Newsa so se tragični dogodki zgodili na različnih krajih po svetu, en primer pa naj bi bil tudi iz Velike Britanije.

"Gre za resne okoliščine," pravi lastnik strani MJJcommunity.com Gary Taylor in dodaja, da si kralj popa zagotovo ne bi želel, da bi oboževalci tako trpeli. Želel bi, da bi živeli.

Oboževalci imajo strto srce © AFP

Pevčev prijatelj Jesse Jackson na omenjeni spletni strani v posnetem filmu prosi oboževalce, naj nimajo samomorilskih misli. "To je čas težkih src. Prisotna je velika bolečina, a hkrati velik razlog, da proslavimo njegovo življenje. Michaela je osrečilo, ko je rekel, da smo vsi svet. Ne bodite samomorilski. Včasih pademo, pa se spet poberemo. In to je prava stvar. V Michaelovem imenu živimo kot bratje in sestre," je povedal.

Spletna stran je zaživela pred desetimi leti, ima pa 14 tisoč uporabnikov.

Število žrtev pa še zdaleč ni končno. Avstralska telefonska linija za pomoč ljudem Lifeline Australia na dan prejme do petdeset klicev obupanih oboževalcev, ki razmišljajo o samomoru.

Pred londonsko areno O2 naj bi se 13. julija, na dan, ko bi moral Jackson odpeti prvi koncert, zbralo na tisoče oboževalcev kralja popa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.