Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

"Jadranka se ne bi spustila na nizek nivo"

Gašper Mihelič Miro Majcen
Gašper Mihelič je prepričan, da sta Aleš Uranjek in Damjan Damjanovič proti Jadranki združila moči.

Oddaja X Factor se je včeraj končala za Gašperja Miheliča. Damjan Damjanovič je namreč odločil, da gre v naslednji krog skupina S.W.A.G. Na Miheliča se je po prvem nastopu vsul plaz kritik. Aleš Uranjek ni vedel, ali naj posluša njega ali njegovega spremljevalnega pevca, Damjan Damjanovič pa je izjavil: "To pot te je mentorica zafrknila, bil si bled, nisi bil ti. V tem primeru te je spremljevalni pevec skorajda povozil."


Po razglasitvi Damjanovičeve odločitve ste bili zelo potrti. Kako se počutite danes?
Danes se počutim dosti boljše, s svojim dosežkom sem zadovoljen. Za mano je ena lepa izkušnja, a ne bom se več oziral nazaj. Upam, da mi bo z mojo skupino uspel preboj v glasbenem svetu.

Povejte nam kaj več o svojem bendu.
Imam skupino 2B, s katero ustvarjamo že tri leta. Na X Factor sem se prijavil, da bi dvignil tudi prepoznavnost benda, to je moja najvišja prioriteta. Upam, da nas je kdo opazil in da nam bo pomagal. Delamo slovensko glasbo, ki jo ustvarjamo s srcem. Mislim, da tega na domači sceni primanjkuje. Trenutno smo brez bobnarja, upam, da se bo kmalu našel novi. Pripravljamo svoj drugi album in komaj čakam, da začnemo nastopati.

Kakšno glasbo igrate?
Malo izstopamo od vsega. Gre za mešanico popa, rocka in indie rocka.

Jadranka vam je kot izziv zadala, da pesmi ne smete prirediti – tako kot ste lahko ostale. Je bila to morda napaka?
Ne, zelo sem zadovoljen s svojim nastopom. Prepričan sem, da sem izpolnil Jadrankina pričakovanja. Pokazal sem svojo drugo plat, sem pevec, ki se žanrom lahko prilagaja. Lahko pojem opero, blues, jazz …, kar se mi zahoče. Komentarji ostalih dveh žirantov so se mi zdeli nepotrebni, še zlasti to, da so se spustili na tak nizek nivo in me primerjali z nekom, ki ima 30 let izkušenj.

Damjanovič je rekel, da vas je spremljevalni vokal (Boštjan Andrejc - Bushy) zasenčil. Se strinjate z njim?
Ne vem, kako lahko nekdo nekoga zasenči, če se v pesmi pojavi le na dveh mestih. Ne razumem, kako bi lahko spremljevalni pevec zasenčil glavni vokal. Mislim, da me ni zasenčil. Žiranta očitno nista slišala, da sta se najini barvi glasu zelo lepo ujemali, to so vsi opazili že na vajah. Najbrž ju je to zmotilo.

Se vam zdi, da sta Uranjek in Damjanovič združila moči proti Jurasovi?
To lahko stoodstotno potrdim. Če bi Damjan izločil skupino, bi se zameril Alešu. Lažje je bilo izločiti enega Gašperja od Jadranke. Ne vem, kaj načrtujeta, lahko pa rečem, da je Jadranka zame najbolj poštena in iskrena oseba v tem šovu, ne bo se spuščala na nizek nivo.

Ste to "moško navezo" morda zaznali že prej?
Ja, pri izboru kandidatov za finalni izbor. Ko so si ogledovali kandidate na zaslonu, sta se oba obrnila proti meni. Češ da sem bled, da ne bi prišel do izraza in da bi se slabo prodajal. Hvaležen sem Jadranki, da me je ves čas zagovarjala.

A ste nenaklonjenost ostalih dveh žirantov opazili tudi pri Matiji in Ani?
Meni se zdi, da sta Jadranki zavidala močno ekipo. Bili smo najstarejši in z največ izkušnjami. Verjetno sta se bala konkurence.

Jurasova vas je opisala kot največje odkritje šova, Damjanovič pa vas je poslal domov. Na kaj ste najprej pomislili, ko je izbral S.W.A.G.?
Takoj ko sem izvedel, da bom moral še enkrat nastopiti, sem vedel, da bom moral domov. Če bi šla domov še ena skupina, bi bilo za šov katastrofa. Očitno ne iščejo pevcev, kot sem jaz. Sicer mi je žal, a bom na to izkušnjo hitro pozabil in šel naprej.

Se vam zdi Damjanovičeva odločitev pravična?
Ne bom rekel, da si dekleta niso zaslužila priti v naslednji krog, v zadnjih dveh tednih so napredovala. Zase lahko povem, da Sloveniji še nisem pokazal, česa vse sem zmožen. Zanje pa ne vem, koliko talenta še skrivajo. Upam, da ga imajo še kaj na zalogi in ne bodo razočarale ljudi in žirije.

S katerim nastopom ste bili bolj zadovoljni, prvim ali drugim?
Prvi nastop je predstavljal izziv. Mislim, da sem ga izpeljal profesionalno. Pri drugem nastopu nisem bil več pozoren na obnašanje na odru. Padel sem v evforijo in se nisem oziral na nikogar, pesem sem odpel s srcem.

Kaj ste se naučil iz X Factorja?
Da si moraš ostati zvest, ne smeš dovoliti, da bi te spreminjali. In da moraš ves čas ostati na realnih tleh.

Bi se še kdaj prijavili na podoben šov?
V Sloveniji ne. Tu sem prišel do neke prepoznavnosti, zdaj se bom trudil, da bom z bendom prišel še višje. Če bom videl, da mi z bendom ne bo uspelo, se bom v tujini mogoče še kdaj kam prijavil. Ne vidim nobenih meja.

Komu bi najbolj privoščil zmago?
Matiji Jahnu. Lahko bi rekel, da je postal moj drugi brat. Vem, koliko vlaga v svoje delo. Toliko let se že ukvarja z glasbo … Doživel je stvari, ki sem jih doživel tudi sam. Bil je na tleh in niso ga cenili. Njemu zmago najbolj privoščim in upam, da ga ne bodo zje****. Upam, da mu ne bodo izbirali pesmi, v katerih se ne bo našel.

Tema sinočnje oddaje je bila ljubezen. Ste kaj zaljubljeni?
Ne, a nastopil je čas, da si bom moral poiskati nekoga, ki mi bo v oporo.

In kakšno naj bo dekle?
Ženska mora biti lepa in dobra po srcu. Mora me sprejeti takšnega, kot sem, in sprejeti dejstvo, da veliko časa posvečam glasbi.

Zakaj ste si pobarvali lase?
Strokovna ekipa je bila mnenja, da bom bolj prepoznaven, če me bodo malce spremenili. Nič nisem imel proti, a v prihodnje se ne bom več barval.

Komentarjev 4
  • wester62 08:20 22.maj 2012.

    res je,da se je očitno videlo ,da sta uranjak in damjanovič delovala skupaj in to je PODLO. fant je dober in mislim,da bo na sceni veliko bolje uspeval kot S:W:A:G. ,ki bo kmalu po šovu razpadel,ker te punce niso za ...prikaži več skupaj. tu so skupaj na silo in za svoj ego. te so individualke in ne skupno delovanje.

  • Avatar skeptik
    skeptik 17:20 21.maj 2012.

    Z razumevanjem čustev nimam problemov, verjemi mi.In nisem želel biti škodoželjen. Pravim samo to, da je njegova toča solza malce pretirana in da pač ni dovolj čvrst, da bi lahko prenašal take "šoke". Žal se je videlo tudi to, ...prikaži več da je imel vseskozi o sebi preveč dobro mnenje, kar sploh ni slabo. Problem je bil v tem, da se je to vseskozi moteče prezentiralo in odbijalo gledalce = glasovalce

  • Darko 16:07 21.maj 2012.

    čustva "skeptik" moraš razumet. Samo hrabro naprej Gašper.