Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Jagger in druščina navdušili Kubance

Rolling Stones Kuba
1/5
Profimedias
The Rolling Stones so v petek prvič nastopili na Kubi. Brezplačni nastop si je na stadionu ogledalo 450.000 ljudi.

Skupina je nastopila na stadionu Ciudad Deportiva, ki je bil napolnjen do zadnjega kotička. Veliko ljudi je nastopu prisluhnilo na bližnjih ulicah in strehah. Po poročanju agencij naj bi se zbralo več kot pol milijona ljudi, kar je tudi za Stonse rekord. 

"Hvala, Kuba za neverjeten in nepozaben šov! Krasno vas je bilo videti," so se Stonesi zahvalili po Twitterju. "Vemo, da je bilo še pred leti na Kubi težko poslušati našo glasbo, a zdaj smo tu in igramo," je frontman skupine Mick Jagger na koncertu v španščini nagovoril množico. Ta se mu je odzvala z gromkim aplavzom. Nato je Jagger dodal: "Menim, da se časi resnično spreminjajo. Saj je tako, mar ne?" Ljudje so skakali v ritmu kitarskih solov in skupaj z Jaggerjem prepevali uspešnice skupine, kot so Angie, Paint it Black, Satisfaction in Start Me Up.

 

The Rolling Stones playing Jumpin' Jack Flash in Cuba!

¡Gracias Cuba por el increíble e inolvidable show! ¡Fue maravilloso verles a todos ustedes!Thank you Cuba for an incredible, unforgettable show! It was wonderful to see all of you!#StonesCubahttp://www.rollingstones.com/2016/03/26/stonescuba-set-list/

Posted by The Rolling Stones on Friday, March 25, 2016

Prvi rock koncert na Kubi

Dogodek ni bil zgolj prvi koncert Stonesov na Kubi, ampak tudi prvi koncert katerekoli rockerske skupine njihovega kova v državi. Andres Enda, obiskovalec koncerta, je dejal, da je koncert The Rolling Stones na Kubi neverjeten dogodek, ki je združil mlade in starejše ter dodal: "Spremembe resnično prihajajo. To, da so oni nastopili tukaj, priča o tem."

Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ronnie Wood so na Kubo prispeli že v četrtek, le nekaj dni po zgodovinskem srečanju ameriškega predsednika Baracka Obame in kubanskega predsednika Raula Castra v Havani. Predsednika sta napovedala novo obdobje v odnosih med državama.

Koncert je bil tudi tehnološka novost za Havance. Poleg ogromnega odra so v športnem kompleksu postavili deset megalomanskih zaslonov. Oprema za koncert je bila dostavljena v 61 zabojnikih in v polnem boeingu 747. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.