Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Jagger kmalu v Sloveniji

Chris Jagger Dare Čekeliš
Brat Micka Jaggerja za Žurnal. Chris v sredo v Kopru – koncert in obisk prijateljev.

Chris Jagger, brat velikega Micka, bo med krajšo turnejo po Evropi obiskal tudi Koper. V sredo, 26. oktobra, bo nastopil v Hotelu Žusterna. Vprašanju, ali bodo Stonesi prihodnje leto počastili 50. obletnico ali bo pretehtala domnevna zamera zaradi nekaj nizkih udarcev v knjigi Keitha Richardsa, se je izognil, češ da je šlo leta 1962 pravzaprav za koncert, na katerem še ni bilo Charlieja Wattsa in Billa Wymana. Watts se je namreč bendu pridružil šele leto pozneje.

Brata snemala v Mickovem dvorcu

"V dvorcu mojega brata Micka v Franciji smo maja posneli nov album, ki bo predvidoma izšel februarja. Na njem pri nekaj pesmih gostuje tudi Mick. Danes je glasbenike težko dobiti na en kup, če jim obljubiš luksuzni dvorec v Franciji z dobro hrano in pijačo, pa jih ni treba posebej prepričevati (smeh)," je za Žurnal povedal Chris Jagger in dodal, da je danes v glasbi težko biti izviren, zato so snemali tisto, kar znajo najbolje – blues. Pesem Diamonds and Pearls, ki sta jo posnela skupaj z bratom in jo je označil za hecno, bo morda prek svoje spletne strani ponudil brezplačno.
Chris je pred kratkim obiskal Alabamo, kjer so v kraju Muscle Shoals Rolling Stonesi posneli brezčasni hit Brown Sugar. Tam je intervjuval glasbenike, ki so takrat snemali s Stonesi in Aretho Franklin. Povedal nam je, da je omenjeno pesem pravzaprav posnel mladi kitarist Jimmy Johnson, ne producent Jimmy Miller. Chrisa in njegovo soprogo Kari-Ann Muller, nekdanjo manekenko, v svoji avtobiografiji Life omenja tudi kitarist Stonesov Keith Richards. Chris pravi, da knjige še ni prebral, saj bere samo na stranišču, a da leži nekje v njegovi hiši: "Toliko stvari počnem te dni, da nimam niti minute, da bi sledil temu, kaj za vraga počne Keith Richards. Me je pa njegov sin Marlon prosil, da bi nastopil na njegovem festivalu tu v bližini. Stonese in njihove najbližje pa bom verjetno videl konec tedna na poroki svojega najstarejšega sina in bomo malo nadoknadili. Ohranjamo stike."

Veseli se snidenja s slovenskimi prijatelji

Dodal je, da se vnovičnega obiska Slovenije zelo veseli, saj bo znova videl stare prijatelje, kot so Slavko Franca, ki je Stonesom postavil prvi muzej v Sloveniji, ter Simona in Peter Šubelj, ki sta med organizatorji koncerta, obiskal pa bo morda tudi Kanela Bar, ki ga vodi Dragan Sojić in je nekakšen oltar Stonesom na 
portoroški plaži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.