Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Jan Plestenjak izdal svoje intimne zgodbe

Jan Plestenjak
1/9
Mediaspeed.net
Jan Plestenjak včeraj z glasbo in besedom osvajal na odru ljubljanske Opere.

Kitara, klavir, Janove stare in nove pesmi ter lepa izpraševalka z vprašanji, ki niso bila pripravljena vnaprej. Plestenjak je v ljubljanski Operi svojim oboževalkam želel pričarati občutek, kot da sedijo v njegovi dnevni sobi, čeprav bi marsikatera rada smuknila tudi kam drugam.

Jan je v dveh urah zaupal zgodbe iz svojega otroštva, zgodbe o začetkih in ljubezni, se dotaknil celo politike, vmes pa pel in igral. "To je bilo nekaj novega. Načrtovali nismo namreč ničesar. Nisem vedel, v katero smer bodo vodila vprašanja, kaj bom zaigral, vedel sem le, da bom zaigral nekaj novih pesmi. Upam, da nisem bil dolgočasen. Je bil pa koncert brez enega samega plakata razprodan že pred mesecem in pol, kar pomeni, da so ljudje, ki pričakujejo moj novi album, in to je lep kompliment," nam je zaupal po koncertu, s katerim je po letu odmora odprl svojo novo turnejo. Katero pa bo glasbenik zabaval danes, na valentinovo? "Menim, da ne bom prav nobene, res ne. Praznujem vsak dan in si rečem hvala, ker sem se zbudil."

Vesna Milek, ki je na odru besedno masirala Jana, se je na pogovor sicer pripravila, na odru pa se prepustila improvizaciji: "Prebrala se biografijo, ki jo je napisal Jaka Lucu, poklicala sem nekaj ljudi, poslušala sem Janove pesmi in iz tistega zgodnega obdobja to ni bilo lahko, saj niso ravno po mojem okusu, medtem ko te, iz zadnjega obdobja, so," je priznala Milekova in dodala: "Moj kolega je rekel: Že to, da prideš iz Škofje Loke in postaneš vseslovenski 'latinolover', je največji uspeh."

Prihaja tudi film

Poleg novega albuma, ki bo izšel konec marca, prav kmalu lahko pričakujemo tudi film: "Film bo dokumentaren in ne bo zelo očiščen stvari, ki jih kdo ne bi želel videti: kako znorim, ko pridem z odra, ker nekaj ni bilo v redu, pa trenutki v Brdih in kar nekaj piskov čez besede, ker sem izklopil, da me spremljajo kamere."

Komentarjev 2
  • marjan 14:43 14.februar 2013.

    Zanimiv odgovor Jana o mnenju o protestih:" Iskreno bom povedal: na teh protestih sem videl nekaj ljudi - govorim o kulturi, ker se na druge stvari malo manj spoznam -, ki so bili zelo glasni in dobijo letno od ...prikaži več 50.000 do 300.000 od države. Davkoplačevalcev. In so bili zelo glasni, in to me zmoti"

  • Oseba_ 13:59 14.februar 2013.

    ta tip mi gre na živce