Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Jana se je Čakarmišu opravičila

jana šušteršič Saša Despot
"Ne vem, zakaj bi se morala opravičevati, ker sem se šolala," kritikom odgovarja zmagovalka šova Slovenija ima talent Jana Šušteršič.

Kakšen je bil občutek, ko ste zaslišali svoje ime in izvedeli, da ste zmagali?
Nisem mogla verjeti, kaj slišim. V bistvu mi še vedno ni jasno, kaj se je zgodilo. Zelo sem bila vesela. Ta trenutek je bil res težko pričakovan.

Že od samega začetka ste veljali za favoritko. Ste tekom šova pomislili, da je zmaga blizu?
Težko povedati. Zelo sem upala na zmago. Vse, kar sem lahko naredila, je, da sem se maksimalno potrudila. Ostalo ni bilo v mojih rokah. Odzivi na avdiciji in polfinalu so me sicer potolažili in mi dali vedeti, da lahko dosežem zmago.

Kako ste včeraj praznovali zmago?
Z mojim bratrancem, nekaterimi tekmovalci in prijatelji, ki so prišli iz Švice, smo malce posedeli in se pozabavali. To je bilo to. Bomo pa danes pri nas priredili eno prijetno zabavico.

S katerimi tekmovalci iz šova ste se spoprijateljili?
Vsi tekmovalci so zares zlati in prisrčni. Že od samega začetka smo drug drugega spodbujali. Čutiti ni bilo nobene negativne tekmovalnosti.

V kom ste videli največjega konkurenta?
V Adrijani Kamnik, Stivenu … Vsi so bili dobri. Vsak drugačen in na svojevrsten način poseben.

V ostalih resničnostnih šovih zmagujejo moški, v Slovenija ima talent pa ženske. Kako si to razlagate?
To pomeni, da smo ženske zelo dobre. (smeh) Sem se pa Branku Čakarmišu (žirant si je želel, da bi letos zmagal moški, op. avt.), ko mi je prišel na oder čestitat, opravičila.

Kaj je odvrnil?
Rekel je, da sem odličen pobič.

Kako nameravate izkoristiti zmago?
V prvi vrsti sem vesela in srečna, da sem zmagala, tudi zato, ker se z mano veselijo moji prijatelji. Kot sem povedala, bom nagrado – 50 tisoč evrov – razdelila med družinske člane. S to nagrado bom lahko dokončala magisterij in pomagala svojim staršem, ki so vame ves čas verjeli in zame veliko stvari postavili na kocko.

Kaj pa si obetate od zmage?
To, da sem bila v tem šovu in mi je bila dana priložnost, da se pokažem slovenski publiki, je bilo zame najpomembnejše. Glasba mi pomeni vse. Nastopila bom na vsakem odru. To svojo ljubezen do glasbe želim deliti z ljudmi. Zmaga vsekakor predstavlja odskočno desko.

Kakšni so vaši načrti? Kje se vidite v tem poslu? V skupini, kot samostojna pevka ali morda v muzikalu?
Zelo rada sem del skupine. Glasba mi pomeni zelo veliko, če pa je nimaš s kom deliti, lahko ostaneš kar doma. S svojim znanjem, ki sem ga pridobila na Berkleeju, lahko komponiram, nastopam, aranžiram, produciram … Vidim se na vseh področjih. Za oder in nastope pa živim.

Še vedno pojete v skupini Neverne bebe?
Ne. Skupino sem pustila, ko sem dobil štipendijo za Berklee pred štirimi leti. Z njimi sem sodelovala osem let.

Sedaj študirate v Španiji, pred tem pa ste študirali v Bostonu.
Tako je. Gre za isto šolo. V Ameriki sem opravila dodiplomski študij. Magisterij pa sem vpisala v Valencii. Do konca me čaka še šest mesecev.

Kaj pravite na kritike, da se šolani glasovi ne bi smeli udeležiti tovrstnih talent šovov?
Goreča tema. S tem se ne strinjam. Če pogledamo svetovne šove, povsod nastopajo zelo dobri in natrenirani talenti. Plesalci, na primer, trenirajo leta in leta. Verjamem, da talent ne pomeni nič, če se ga ne razvija. S petjem sem začela pri 17 letih. Nihče me ni vprašal, ali sem se šolala. Pomembno je bilo le to, ali nekaj narediš ali ne. Petja sem se začela učiti šele pred tremi leti. Ne vem, zakaj bi se morala opravičevati, ker sem se šolala.

Bi se udeležili kakšnega tujega talent šova?
Ne. Moja želja je bila, da se pokažem slovenski publiki. Mislim, da mi je bil ta šov usojen. Ker sem imela na Berkleeju polne roke dela, Slovenije nisem mogla obiskati prej. Ko pa mi je avgusta le uspelo, sem naletela na avdicije. V tem sem videla znak.

Kako se soočate s prepoznavnostjo?
Najbolj pomembno mi je to, da me ljudje prepoznajo, ker sem se s svojim delom dotaknila njihove duše. To je zame nekaj neprecenljivega. Ni pa mi pomembna popularnost.

Ostali tekmovalci pravijo, da imajo z oboževalci polne roke dela. Je tako tudi pri vas?
Je kar pestro. Kamor koli grem, se najde nekdo, ki se želi fotografirati. Zelo sem vesela, saj to pomeni, da moj trud ni bil zaman.

Bo kdo zaradi moških oboževalcev ljubosumen?
(smeh) Ne.

Komentarjev 3
  • Skippy 11:47 23.december 2014.

    Se strinjam. Podobni showi po svetu ponudijo kasneje svetovno znane pevce, verjetno kdo ne misli, da ti ljudje niso šolani. Ljudje v Sloveniji pač sovražijo vsakega, ki je boljši.

  • david112 09:58 23.december 2014.

    se strinjam s tabo, včerajšni naslov SRAM NAJ JE BO ki ste ga citirali od ene motene osebe je tud mene ful zmotilo

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:19 23.december 2014.

    Sram vas je lahko žurnalči. Včeraj napišete nesramen in nespoštljiv članek. Danes pa naredite intervju z Jano. Kakšna dvoličnost.