Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Janko in Metka v čarovničinih krempljih

V Mini teatru na Ljubljanskem gradu si lahko ob 11. in 17. uri ogledate predstav Žurnal24 main
Sončni konec tedna je kot nalašč za sprehod na Ljubljanski grad, kjer si lahko ob 17. uri ogledate še predstavo za najmlajše, znano pravljico z naslovom Janko in Metka.

Janko, Metka in njuni starši, dobri oče in zlobna mačeha, so živeli v hišici na robu velikega gozda. Strašna lakota je takrat pustošila po deželi, zato je mačeha sklenila, da doma ni dovolj hrane za vse, in se odločila, da bo otroka pustila sama v gozdu. Družina se je tako odpravila nabirat gobe, toda oče in mačeha sta se "izgubila", Janko in Metka pa sta našla pot nazaj s pomočjo kamenčkov, ki sta jih pustila za seboj.

Mačeha ni obupala. Odločena je bila, da bodo naslednjič odšli po drva globlje v gozd. Tokrat sta otroka za seboj pustila drobtinice kruha, a so jih pozobale ptice. Poti domov otroka nista našla, po treh dneh tavanja po gozdu pa sta našla čudovito hišico iz sladkarij. Nenavadna ženska, ki živi v sladki hišici, ni nihče drug kot zlobna čarovnica, ki zelo rada je ... otročičke!

Cena vstopnice je 6,20 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.