Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Janov album Osebno najbolj oseben

Jan Plestenjak
1/12
Žurnal24 main
11. album in 11 pesmi. Jan Plestenjak je včeraj zvečer na koncertu na RTV Slovenija predstavil svoj najnovejši album Osebno, ki je njegov najbolj osebnoizpovedni CD.

Slovenski glasbenik Jan Plestenjak je obiskovalce ekskluzivnega koncerta ob predstavitvi svoje nove plošče Osebno nagovoril z živahnim singlom Punca. Sledila je kombinacija novih skladb, kot so Primi me za roko, Navaden par, Ona sanja o Ljubljani ter njegovih že vsem zelo znanih starih uspešnic Moja ljubica, Pustil ti bom sanje in Si OK?, Barka iz perja in Iz pekla do raja, s katerimi je navdušil izbrane obiskovalce. Koncert je popestril z duetom s posebno gostjo večera Nino Pušlar, s katero sta zapela hit Soba 102.

Prepoznavni vokalist pa se z novim albumom predstavlja v malce drugačni preobleki, kot smo ga vajeni. "Imam nov band in neko novo energijo. Zato sem tudi te starejše komade še enkrat zaigral v novi preobleki, da so malo bolj sveži." O svojem novem albumu, za katerega pravi, da je tudi njegov najbolj osebnoizpovedni, pa je povedal: "Album Osebno je zame mogoče celo malce drzen korak naprej. Na njem je drugačen zvok in tudi v tekstih sem malo manj pazil, ali bo kakšen stavek bolj oster ali ne, saj sem ga hotel povedati tako, kakor ga povem, ko sem s prijatelji ali ko sem sam," nam je zaupal priljubljeni slovenski "latino lover".

Album izraža njegov pogled na današnjo družbo
Jan se tako na CD-ju Osebno, ki je popolnoma avtorsko delo, predstavlja z desetimi pesmimi plus inačica pesmi Punca v duetu z Nino Pušlar, s katero sta skupaj nastopila tudi na letošnjih Viktorjih. "Mogoče je album za odtenek bolj angažiran v smislu, da opisuje, kaj se dogaja okoli nas, moje videnje stanja duha v družbi." Album tako odraža njegovo splošno razpoloženje. Na albumu pa je tudi nekaj ljubezenskih skladb, kar pomeni, da je nežni Jan torej še vedno prisoten.

Že 19 let na slovenski glasbeni sceni
V skoraj 20 letih delovanja si je Jan zgradil uspešno kariero, vendar samokritični pevec pravi: "Nikoli nisem povsem zadovoljen. Vedno bi bilo lahko še bolje." Ob tem se mu poraja tudi kanček obžalovanja: "Ko slišim prve komade izpred 20 let, obžalujem, da sem jih naredil. Vendar so tukaj, star sem bil 18 let in so del moje poti."

Pevec je prejšnjo soboto na podelitvi Viktorjev prejel tudi kipec za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca. "To je zame simbolična nagrada, nekakšna potrditev tega, da imam že osem let uspešne koncerte in polne koncertne dvorane. Zame ni večje nagrade kot to, da ljudje na koncertih pojejo in so srečni. Ampak sem bil vseeno ganjen, ko sem dobil viktorja," je še dodal.