Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Jay-Z in Kanye West na prestolu

Jay-Z, Kanye West Flynet
Novi skupni album Jay-Z-ja in Kanya Westa Watch the throne, ki je bil v ponedeljek opolnoči ekskluzivno izdan na iTunesih, žanje visoke pohvale.

Težko pričakovana plošča je že nekaj ur po izdaji v spletnih komentarjih in pri kritikih požela visoke pohvale. Za prvi teden napovedujejo, da bodo prodali od 400 do 500 tisoč primerkov, kar lahko postane druga največja tedenska prodaja v letu, takoj za Born this way Lady Gaga (1,1 milijona prodanih primerkov).

Nekateri vzneseni, redki negativni

Na spletni strani allhiphop.com so album ocenili z 9 od 10 z besedami: "Ustvarjalna zmaga v najslabšem in najboljšem, premik v hip hopu."

Hip hop zgodovinar in DJ Davey D je bil tako navdušen, da je na Twitterju celo zapisal, da je Watch the throne boljši kot Illmatic, 36 chambers, Aquemini, Sgt Pepper & Joshua Tree skupaj, kar se nanaša na albume Nasa, Wu-tang clana, Outcastov, Beatlov in U2. Za to ga je novinar Toure obtožil, da ga je preveč zaneslo, vendar je bil tudi on navdušen in je album ocenil z odlično. Le redke ocene so bile negativne. Greg Kot iz Chicago Tribuna ga je ocenil z 2 od 4 in zapisal, da je Kanye "obupan, prozoren, čuden in ranljiv, Jay-Z-ju pa ni treba več presenečati, saj je dovolj, da enkrat na leto spomni, da jo on Jay-Z, vsi ostali pa to niso".

Glasbenika se sicer poznata že več kot desetletje, odkar je West začel producirati glasbenike iz založbe Roc-A-Fella, katere soustanovitelj je Jay-Z. Prah okoli plošče pa se ne dviga toliko zaradi njiju, pač pa bolj zaradi gostujočih glasbenikov. Na plošči v dveh skladbah namreč sodeluje pevec in avtor Franc Ocean, pojavijo se tudi Beyoncé, Mr. Hudson in glasovi pokojnih soul pevcev Otisa Reddinga ter Curtisa Mayfielda.

Pozitivna pozornost pa je Westu v prid tudi zato, ker se je nedavno mnogim zameril z izjavami, da ga ljudje gledajo, kot da je Hitler, da je nerazumljen in premalo cenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.