Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Jaz bi tudi. Kaj pa vi?

Scenarista in režiserja Álvaro Pastor in Antonio Naharro sta se z glavnim igralc Žurnal24 main
Jaz bi tudi. Če ste ga zamudili na Liffu in si ga še niste ogledali, lahko popoldan preživite v Kinodvoru, kjer bodo ob 19. uri predvajali prisrčen film o vsakdanjem življenju izjemnih ljudi.

Štiriintridesetletni Daniel (Pablo Pineda) je prvi Evropejec z Downovim sindromom, ki mu je uspelo diplomirati. Zaposli se kot socialni delavec v Sevilli, kjer spozna svobodomiselno sodelavko Lauro (Lola Dueńas). Daniel in Laura se hitro spoprijateljita, kar vzbudi pozornost njunih sodelavcev in družin. Edinstveno razmerje se zaplete, ko se Daniel v Lauro zaljubi. Uporniški duši se ne uklonita nobenim družbenim normam; oba najdeta prijateljstvo, pa tudi ljubezen, kakršne poprej še nista poznala.

Jaz bi tudi (Yo, también) je lani prejel številne nagrade. Nagrada goya (španski oskar) je šla v roke Loli Dueńas za najboljšo igralko in Guilleu Milkywayu za najboljšo izvirno pesem. Na festivalu v San Sebastianu je nagrado srebrna školjka prejel Pablo Pineda za najboljšega igralca, za najboljšo igralko jo je prejela Lola Dueńas, ki jo je španski sindikat igralcev nagradil še z eno nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.