Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Jaz sem četrti na begu pred morilci

Nepričakovana ljubezen v Johnu vzbudi nenavadne moči, ki mu omogočijo, da se soo Žurnal24 main
Ta teden je na velika platna v slovenske kinematografe prišla znanstveno-fantastična akcija Jaz sem četrti, ki si jo lahko ogledate v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru.

Jaz sem četrti je nenavaden in napet znanstveno fantastični triler o izjemnem mladeniču Johnu Smithu (Alex Pettyfer), ki beži pred skupino okrutnih morilcev.

S svojim osebnim varuhom ob strani neprestano spreminja identiteto in se seli iz kraja v kraj ter se trudi ostati ''neviden''; vedno je tisti ''novi'' brez kakršnih koli vezi s preteklostjo. Toda v mestecu Ohio s pomenljivim imenom Paradiž John doživi vrsto zanj povsem novih izkušenj, ki mu bodo spremenile življenje – prvo ljubezen, svoje izjemne sposobnosti in vezi z drugimi, ki so jih zaznamovale enake moči in osupljiva usoda.

Film je zanimiva in nenavadna zmes najstniške zgodbe v znanem okviru domače realnosti življenja srednješolcev, ki pa so ujeti v smrtonosni lov na človeka. Osrednji lik Johna Smitha, človeka brez imena, muči spoznanje, da sta si to, v kar je od nekdaj verjel, da je, in dejstvo, kaj v resnici je, dve povsem nasprotujoči si stvari. Odločiti se mora, ali bo realnost sprejel in se naučil živeti z njo, ali pa ne.

Film si lahko ogledate v Koloseju Ljubljana in Planetih Tuš v Celju, Mariboru in Kopru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.